Lovačko udruženje ‘Dubrava’ iz Zabrđa organizovalo tradicionalno ‘Lovačko veče’ u Ugljeviku: Okupljeni lovci iz Semberije, Majevice i regiona

Lovačko udruženje „Dubrava“ iz Zabrđa, na kraju još jedne uspešne lovne sezone, organizovalo je tradicionalno „Lovačko veče“ u Ugljeviku, koje je okupilo 300 lovaca iz deset lovačkih udruženja iz Semberije i Majevice, kao i predstavnike pobratimskih udruženja lovaca iz Kidričeva (Republika Slovenija) i Suseka (Republika Srbija), kao i goste iz Višegrada. Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zahvalio se organizatorima ove lovačke svečanosti, kao i svim lovačkim udruženjima podmajevičkog kraja, za sve što čine na unapređenju lovstva i očuvanju životne sredine.

„Lovstvo je važna privredna, turistička i rekreativna aktivnost, a lovci su ljubitelji prirode i svojim radom su u službi društva i države. Opština Ugljevik značajno je uključena u ovu delatnost. Naša podrška je stalna svim našim lovačkim društvima za različite potrebe i aktivnosti, počev od onih koje su usmerene na čuvanje i uzgoj divljači, ali i sve ostale kojima se naša lovačka udruženja bave, uključujući i organizovanje lovačkih večeri na kraju lovne sezone,“ rekao je načelnik Perić.

Predsednik Udruženja „Dubrave“ Milan Lazić rekao je da se lovište kojim gazduju prostire na 5.500 hektara, kao i da je udruženje osnovano 1990. godine i broji 120 članova.

Predsednik lovačkog društva iz Kidričeva Tomaš Debeljak rekao je da bratimljenje sa lovcima iz „Dubrave“ potvrđuje da nema granica niti prepreka kada je reč o prijateljstvu i strasti prema lovu.

„Drago mi je što smo ponovo u Ugljeviku, kod naših pobratima sa kojima smo prošle godine potpisali protokol o saradnji. Lovačka kultura nam je sasvim ista. Lovimo srneću divljač, fazane, lisice, kune i drugu divljač, slično kao i naši pobratimi iz Ugljevika. U našem udruženju deluje 45 lovaca,“ dodao je Debeljak.

Najuspešnijim lovcima podeljene su nagrade i priznanja iz ruku Vasilija Perića, načelnika Ugljevika, među kojima su i nove lovačke puške.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE