Praznični prijem u Ugljeviku: Srpskoj srcem udareni temelji

Slaveći Dan Republike Srpske, u srcima nosimo puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti svima onima koji su najzaslužniji za njen nastanak na ovim prostorima, poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Na današnjem tradicionalnom prijemu povodom Dana Republike Srpske, Perić je okupio sveštenike Srpske pravoslavne crkvene opštine Ugljevik, predstavnike lokalne Boračke organizacije, privrede, političkih stranaka, direktore preduzeća i javnih ustanova, predstavnike mjesnih zajednica, udruženja i medija.

„U našoj svesti je velika žrtva onih koji su udarili temelje, branili, odrbanili, sačuvali, onih koji su gradili i grade Republiku Srpsku. Naša dužnost i obaveza je da budemo i marljiviji i bolji, posvećeni idealu za koji su se mnogi žrtvovali, da učinimo sve kako bi srpski narod na ovim prostorima živio u slobodnoj i boljoj Republici Srpskoj“, rekao je Perić obraćajući se prisutnima.

Perić je istakao da su svi Ugljevičani ponosni jer je Ugljevik dao ogroman doprinos stvaranju, odbrani i očuvanju, ali i za progres Republike Srpske.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić čestitao je Dan Republike Srpske sugrađanima i svim žiteljima Srpske.

„Naša Republika je naš simbol slobode, a mi mlađi naraštaji smo ponosni na naše očeve koji su stvorili Republiku Srpsku i zato ćemo se truditi da je u miru očuvamo i da nam vječno živi naša Srpska“, poručio je Lazić.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković čestitao je svim građanima Ugljevika i Srpske krsnu slavu i Dan Republike Srpske uz napomenu da je iz ove podmajevičke opštine u Odbrambeno-otadžbinskom ratu život dao 301 borac Vojske Republike Srpske.

Marinković je istakao da je pre 32 godine proglašenjem Republike Srpske udaren kamen temeljac slobode srpskog naroda.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE