Predsednik SO Ugljevik Lazić odgovorio odbornicima SP: Složno do rešenja a ne po principu brigo moja pređi na drugoga

Kao i obično svih ovih godina lokalna vlast u Ugljeviku dijeli sudbinu svojih sugrađana i u dobru i u zlu. Dobili smo pismo dvojice odbornika SP koji se tiču događanja u RiTE „Ugljevik“ i  kao odgovorna vlast koja se izborila za slogu u našem gradu i kraju, insistiramo na valjanom rješenju, poručio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić Lazić u odgovoru na zahtjev za sazivanje sjednice SO Ugljevik posvećenoj događajima na RiTE „Ugljevik“ odbornicima koji su podnijeli inicijativu.

-Dobro je što su se konačno oglasili i odbornici Socijalističke partije /SP/ čiji je resor u Vladi Srpske baš u njihovim rukama, čudi nas što nisu se i ranije oglasili ali kako se to kaže u narodu nikad nije kasno. Zato im upućujem sljedeći odgovor koji je i apel da zajednički tačno i pošteno a ne politikanski i populistički pronađemo najcjelovitije rješenje svega onog što se događa u, i oko Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” /RiTE/-rekao je Lazić u saopštenju za medije.

Jedini uslov za održavanje tematske sjednice Skupštine opštine Ugljevik prema Lazićevim riječima jeste da Opštinski odbor SP preko svojih predstavnika obezbijedi traženi materijal za tematsku sjednicu Skupštine i da na sjednici prisustvuje ministar Petar Đokić, kako bi se izbjegle insinuacije i bespotrebne rasprave usled  nedostatka  dokaza o jasnom toku događaja od momenta potpisivanja koncesionog ugovora.

Lazić je obavjestio pomenuta dva odbornika koji su podnijeli inicijativu za odžavanje sjednice SO Ugljevik da je jednoglasno na skupštinskom kolegijumu zaključeno da se u što kraćem roku zakaže tematska sjednica Skupštine opštine Ugljevik u vezi rada ZP Rudnik i Termoelektrana Ugljevik i dodjeli koncesija “Comsar Energy Republika Srpska” Banja Luka.

Kolegijumu, kaže Lazić, nije prisustvovao odbornik SP Vujo Marković iako je uredno pozvan.

-Skupštinski kolegijum zahtijeva od OO SP Ugljevik da preko resornog Ministarstva energetike i rudarstva tj  predsjednika SP  Republike Srske Petra Đokića (ministra), obezbijedi potrebni materijal koji će se razmatrati na tematskoj sjednici-piše u Lazićevom odgovoru.

On je podsjetio da je Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske Rješenjem broj 05.04/310-661-2/23 od 14.12.2023. godine odobrilo koncesionaru „Comsar energy  Republika Srpska” d.o.o. Banja Luka  eksploataciono polje „Ugljevik istok 2“.

-Veoma je važno da se dostave aneksi ugovora o koncesiji nakon 2013. godine koji zabrinjavaju cjelokupnu javnost opštine Ugljevik i na čijem uvidu takođe insistira i Sindikalna organizacija ZP RiTe Ugljevik-jasan je Lazić

Kolegijum Skupštine zahtijeva i od opštine Ugljevik, navodi Lazić da dostavi svu dokumentaciju odnosno mišljenja ili saglasnosti koja su vezana za dodijelu koncesije „Comsar Energy Republika Srpska” a sve u cilju kako bi bile iznesene relevantne činjenice i utvrđeni pravci daljih djelovanja po pitanju sudbine preduzeća i čitave opštine Ugljevik.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE