Skup 20.000 najvećih talenata u Sočiju – Učesnik Jović iz Ugljevika

Čast da bude, ne samo gost, već i učesnik, deo velike manifestacije Svetskog omladinskog festivala koji je u Sočiju otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin imao je i mladi Ugljevičanin Slaviša Jović.

Ta mogućnost, na tako velikom skupu, u bratskoj nam zemlji, velika je čast i priznanje ne samo za njega, kako kaže, već i za Ugljevik i Republiku Srpsku.

Ova, može se reći, planetarna manifestacija mladih talenata iz raznih oblasti okupila je više od 20.000 učesnika iz celog svijeta.

Ugljevičanin Slaviša Jović je mladić koji ima raskošna znanja, umeća i talenat za više oblasti, od sporta do etnografije. Jović je, inače, diplomirani vaspitač za tradicionalne igre.

Čitav kraj je pratio svetkovinu mladosti u Sočiju i svima je bilo puno srce što Ugljevik, Republika Srpska i srpski rod imaju svog dragocenog predstavnika.

„Sjajna atmosfera, odlično druženje a u srcu poseban osećaj jer se na svakom koraku u Sočiju oseća velika ljubav dva bratska naroda, Rusa i Srba“, rekao je Jović.

Rusija je, prema Jovićevim rečima, na pravi način predstavila sebe kao domaćina ovako velike manifestacije mladih koji se bave kulturom, umetnošću, politikom, sportom i naukom.

Jović je direktor Sportsko-rekreativnog centra Bazeni „Rudar“ u Ugljeviku i predsednik omladine SNSD u ovoj podmajevičkoj opštini.

Program festivala obuhvata više od 800 obrazovnih, kulturnih, naučnih i sportskih događaja, što će za učesnike manifestacije biti dragoceno iskustvo. Ova manifestacija trajaće do 7. marta.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin poručio je mladima na otvaranju festivala da rade zajedno zarad budućih generacija, te da se zajedno bore protiv siromaštva, terorizma, raznih bolesti i širenja droga, te za očuvanje prirodnih bogatstava, kulturnog nasleđa i svih lepota i raznolikosti na planeti.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE