SRPSKOJ TEMELJE DALI: U Ugljeviku Obeležen Dan boraca Republike Srpske

Polaganjem venca zvaničnika opštine Ugljevik i lokalne Boračke organizacije na Centralno spomen-obeležje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u ovoj podmajevičkoj opštini obeležen je Dan boraca Republike Srpske.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevik, Jovan Marinković, čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsetio da su upravo oni najzaslužniji za njenu odbranu.

Marinković je rekao da je prethodno održan sastanak predsedništva Boračke organizacije Ugljevika sa rukovodstvom opštine Ugljevik.

„Predsedništvo Boračke organizacije Ugljevika donijelo je danas zaključak kojim se daje puna podrška Sindikalnoj organizaciji Rudnika i termoelektrane ‘Ugljevik’ u borbi za očuvanje eksploatacionog polja, a sve u interesu da bi ovaj privredni gigant radio do 2050. godine ako bi sačuvao sva nalazišta uglja. Borci su se borili da bi, između ostalog, sačuvali naša prirodna dobra, ali i da bi imali gde raditi, i mi, a posebno naša pokoljenja“, rekao je Marinković.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik, Zoran Lazić, čestitao je svim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske Dan boraca uz napomenu da su mlađa pokolenja ponosna na stvaraoce Republike Srpske.

„Kao predsednik Skupštine opštine Ugljevik, uvek sam na raspolaganju boračkoj populaciji kojoj sam neizmerno zahvalan za sve što su činili za stvaranje Republike Srpske, i što čine za njen opstanak, mir i slobodu srpskog naroda“, naglasio je Lazić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE