U UGLJEVIKU ODRŽANA BICIKLIJADA: Biciklima, rolerima i trotinetima napravili „krug zdravlja“

Biciklistički rekreativni događaj, u organizaciji Škole sporta „Mali šampioni“ a pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Ugljevik, okupio je danas veliki broj učesnika i posmatrača svih uzrasta na gradskom trgu u Ugljeviku.

Mališani iz dječijih vrtića i klubova, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i brojni građani, na biciklima, trotinetima i rolerima krenuli su krug zdravlja sa trga vozeći  ulicama Ugljevika i stazom duž korita rijeke Janje promovišući  sport i zdrav način života. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić učestvovao je u ovoj sportskoj manifestaciji i  zahvalio se organizatorima, učesnicima i svima  koji su pomogli njeno održavanje. On je istakao da opredijeljenost lokalne uprave jeste da podrži ovakve manifestacije sa ciljem da najmlađi sugrađani  od najranije dobi budu aktivni i zdravo odrastaju.

„Ugljevik je danas posebno lijep, ne samo zbog  lijepog i sunčanog dana, nego  zato što smo svi zajedno i što na ovaj način naše najmlađe  sugrađane učimo da su sport i fizička aktivnost izuzetno bitni u njihovom odrastanju. Ugljevik je grad sporta, a mladi iz naše opštine su od malih nogu uključeni u sportske aktivnosti na šta smo veoma ponosni.  Moja zahvalnost svima koji pomažu ovu manifestaciju, posebna zahvalnost Mladenu Stevanoviću  za sve što čini jer on je zaista jedno veliko bogatstvo i blago koje Ugljevik ima“-rekao je načelnik Perić.

Organizator Mladen Stevanović podsjetio  je da se biciklijada organizuje u okviru trodnevne  sportske manifestacije „Dječija olimpijada“ , te da  je glavni cilj njenog održavanja  promocija sporta, zdravog načina života i  fizičke aktivnosti.

„Cilj nam je da promovišemo sport, naročito u najranijem dječijem uzrastu, i da se kroz improvizaciju na zanimljiv način djeci dočara najveće sportsko takmičenje Olimpijske igre. 

Prvog dana organizovali smo takmičenje u atletskim disciplinama, juče je organizovan turnir u malom fudbalu, a danas se održava tradicionalna biciklijada u Ugljeviku. Promocija biciklizma kao sporta, kao najzdravijeg vida kretanja i uopšte načina da se ljudi rekreiraju naš je današnji zadatak. Biciklizam je  svakako jako važan  sport u dječijem odrastanju i drago nam je da su danas sa nama i profesionalni biciklisti. Tu su da bi dali neke osnovne informacije vezane za biciklizam i da bi na neki način podstakli ove mališane da krenu njihovim koracima“-rekao je Stevanović.

Stevanović je najavio organizovanje brojnih sportskih aktivnosti  i u narednom periodu koje imaju za cilj promociju sporta i zdravih  životnih navika.

Zahvaljujući brojnim sponzorima učesnicima biciklijade uručene su vrijedne robne nagrade. Glavnu nagradu – bicikl, uručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

 Topao i sunčan dan, osmijesi na dječijim licima i dobro raspoloženje obilježili su održavanje biciklijade kojom je označena završnica ovogodišnje „Dječije olimpijade“ sa koje će svi mališani, pored osvojenih nagrada i  medaljica, ponijeti lijepe uspomene.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE