U Ugljeviku velika humanitarna akcija: KRV OD BRAĆE

Sabrano, humano, složno i u ljubavi, prekaljeni davaoci krvi sa leve i desne obale reke Drine, iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske odazvali su se kao i obično godišnjoj velikoj akciji davalaštva krvi, koju tradicinalno organizuje ugljevičko Društvo dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ “Rudar”.

U Ugljeviku se danas okupilo više od 200 davalaca koji krv daju koja je namijenjena Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina.

Ugljevički načelnik Vasilije Perić posetio je danas dobrovoljne davaoce istakavši da su oni dokazani humanisti i primer svakome od nas te da je najveće bogatstvo ali i sreća i zadovoljstvo kad nekome nešto darujete.

-Darivanje najgragocjenije tečnosti jedan je od vrhunaca plemenitosti. I ova akcija svjedoči da je naš rod ma gde živio sa dobro usađenim osećajem za humanost, ljubav i solidarnost za sve ljude. Takvi su bili naši preci, takvi smo i mi a takva su i naša mlada pokoljenja-rekao je Perić.

On je istakao da lokalna vlast u Ugljeviku sa radošću dočekuje takve ljude i da podržava, svim srcem sve takve i slične akcije, smatrajući da će i donotorstvo kadaveričnih organa, kada se za to stvore uslovi u Republici Srpskoj sigurno imati veliki odziv.

Svi Ugljevičani, naglasio je Perić ponosni su na DDDK “Rudar” i njihovu humanitarnu misiju i kvalitetan rad.

U ovoj tradicionalnoj velikoj godišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi čije je pokrovitelj opština Ugljevik očekuje se da se prikupi 150 doza ove dragocjene tečnosti.

Predsednik DDDK “Rudar” Zoran Milović zahvalio je svim učesnicima današnje akcije, lokalnoj upravi, /RiTE/” Rudniku i termoelektrani “Ugljevik” Sindikalnoj organizaciji RITE i radnicima ovog privrednog giganta.

Milović je istakao da u ovoj godini DDDK “Rudar” obilježava četiri decenije postojanja i rada.

-Sigurno mogu da kažem da je naše udruženje najbolje na ovoj regiji po broju datih doza krvi ovdje ali i u drugim gradovima gde se operišu građani iz naše regije-rekao je Milović.

Izvršni direktor RiTE “Ugljevik za proizvodnju uglja Dragiša Vidaković koji je i član ovog huamanitarnog udruženja i dobrovoljni davalac krvi izrazio je zadovoljstvo radom DDDK “Rudar”.

-RiTE “Ugljevik” kao društveno odgovorno preduzeće će nastaviti materijalno da podržava ne samo ovo udruženje nego i sve kulturne, sportske i društvene manifestacije-najavio je Vidaković.

Ljekar Daliborka Trišić iz bijeljinske Službe za transfuzijsku medicinu rekla je da su ovakve neizmerno značajne za zdravlje cjelokupne nacije.

-U Ugljeviku imamo stare davaoce a radujemo se i novim licima koji po prvi put daruju ovu dragocjenu tečnost-rekla je Trišićeva.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE