Ugljevik: Darovane prvorođene bebe u ovoj godini

Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, darovao je danas dve prvorođene bebe u ovoj godini iz ove podmajevičke opštine sa po 700 KM.

Perić je organizovao prijem za roditelje dva prvorođena dečaka istakavši da je opština Ugljevik za ovu namjenu u protekloj godini izdvojila 60.000 KM te najavio dalju podršku.

„Ponosni smo na činjenicu da smo među prvima u Srpskoj uveli pomoć porodiljama, od 400 do 700 KM za svako novorođeno dete, izdvajamo sredstva i za veštačku oplodnju“, rekao je Perić.

On je istakao da je u okviru programa pomoć porodicama u opštini Ugljevik celodnevni boravak u vrtiću za svako dete na mesečnom nivou 95 KM te najavio širenje kapaciteta Dječjeg vrtića.

„Besplatna je Škola sporta, plivanja, a naši mališani iz osnovne škole su u mogućnosti da uz podršku opštine Ugljevik borave na obrazovnim, edukativnim i sportskim kampovima. Na ovaj način pokušavamo da se borimo protiv pada nataliteta i odlaska malih“, dodao je Perić.

Od ove godine, prema Perićevim riječima, iz lokalnog budžeta izdvojiće se materijalna sredstva za dečije igraonice, te prevoz učenika za osnovce i srednjoškolce.

„U narednoj školskoj godini, obezbjedićemo besplatne udžbenike za sve osnovce“, najavio je Perić.

Majka jednog od prvorođenih beba ove godine, Milica Simikić, zahvalila je rukovodstvu opštine Ugljevik na daru i prijemu.

„Dječak Miloš je naše prvo dijete, a u budućnosti volela bih da ima i sestru i brata“, rekla je Simikićeva.

Medina Tupković, majka dečaka Alija, rekla je da je 700 KM velika podrška roditeljima.

„Rođenje deteta je vrhunac u mom životu, a planiramo još dece, ukupno četvoro“, rekla je Tupkovićeva.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE