Ugljevik domaćin trodnevne “Dječije olimpijade”: Nema sveta bez igara

Na gradskom trgu u Ugljeviku danas je počela trodnevna sportska manifestacija „Dječija olimpijada“ čiji je organizator Škola sporta „Mali šampioni“ a generalni pokrovitelj opština Ugljevik.

Mladen Stevanović, organizator, rekao je da je cilj današnje manifestacije da se djeci približi važnost sporta i razvijanje svijesti o neophodnosti bavljenja sportom kao i prilika da se mališanima kroz improvizaciju dočara najveće sportsko takmičenje Olimpijske igre.

-U trodnevnom sportskom programu predviđene su atletske discipline, skok udalj, sprinterska, trčanje štafeta 4 puta 25 metara, sportski poligoni i mini kros. Za sutra je predviđen turnir u fudbalu a u subotu će se održati vožnja biciklima, rolerima, trotinetima ili šetnja čime će biti označen završetak ovogodišnje “Dječije olimpijade” koja se po prvi put organizuje-rekao je Stevanović.

On je neveo da su današnji učesnici više od 140 mališana iz Dječijeg vrtića “Duško Radović”, te predškolskih ustanova “Mali princ” i “Pinokio”.

-Učesnici “Dječije olimpijade” su i učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda sa područja opštine Ugljevik-dodao je Stevanović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić prisustvovao je otvaranju ove sportske manifesatacije gdje je uz podizanje olimpijske zastave Dječiji hor “Zvjezdice” intonirao himnu Republike Srpske.

Perić je istakao da su najmlađi sugrađani bili te da će uvijek biti u prioritetu pažnje i podrške lokalne vlasti.

-Pokazalo se da smo podrškom svih njih tokom svih ovih godina ostvarili velike rezultate. Tu su i mnoge sportske manifestacije. Svi ovi uslovi koji su vidljivi a koje smo stvorili za naše najmlađe sugrađane za koje smo se potrudili da se baveći sportom od malih nogu ne mogu i ne smiju nikada da povrijede. To sve predstavlja jednu veliku brigu o svakom djetetu o svakom čovjeku, svakom našem sugrađaninu od najmlađeg do najstarijeg-rekao je Perić.

On je najavio još snažniju podršku lokalne uprave kada je riječ o podršci najmlađima.

-Kod nas je besplatna Škola sporta, plivanja a takođe pomažemo i sve druge sportske manifestacije, a to ćemo činiti i u budućem periodu-dodao je Perić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE