Ugljevik – Opština podelila podsticaj za 185 domaćina

Opština Ugljevik, koliko god može, pomaže poljoprivrednike i njihov rad koji je i težak a često u finansijskom smislu i neprofitabilan, poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić na skupu sa poljoprivrednicima u Centru za kulturu.

Perić je potpisao ugovore o podsticajima sa 185 poljoprivrednih proizvođača iz ove opštine za nabavku poljoprivredne mehanizacije za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno gotovo 300.000 KM.

-Znam dobro šta je rad na njivi, toj fabrici pod vedrim nebom, kao i u stajama, oborima, torovima, povrtnjacima, staklenicima, i plastenicima. Kao dijete sa sela ne samo da to znam, već za te sve stvari imam i te kakav osećaj, ruzumevanje i poštovanje i zato dok god sam na ovom mestu poljoprivreda i selo biće u središtu zalaganja ovdašnje lokalne vlasti-rekao je Perić.

Ugljevik je poznat, podsjtio je Perić, kao rijtko koja sredina, koja toliko ulaže u agrar i selo ali je naglasio da posebno u današnjim uslovima globalne krize i sve težeg položaja poljoprivrednika, opština i država moraju da se ponašaju prema našim domaćinima ne kao maćeha već kao majka nam majkama.

-Stimulišemo poljoprivredne proizvođače, sve one koji su  nabavili nove opreme, novemašina a to znači poboljšanje kvalieta rada u poljoprivredi, ali i povećanje obima proizvodnje-rekao je Perić i  najavio dalju podršku poljoprivredi opštine Ugljevik.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE