Uspešna akcija DDDK „Rudar“ u Ugljeviku – Donirano 200 jedinica krvi

U sklopu tradicionalnih slavskih svečanosti opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve, održana je još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Organizator ove nesebične inicijative bio je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) „Rudar,“ uz punu podršku opštine Ugljevik. Akcija je privukla 200 dobrovoljnih davalaca krvi, čineći danas posebnim za humanitarne napore ove regije.

Predsednik DDDK „Rudar,“ Zoran Milović, srdačno se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima krvi na njihovom odzivu. Očekivalo se da će ovog dana biti prikupljeno čak 200 doza ove dragocene tečnosti. Milović je istakao da je udruženje aktivno od 1984. godine i da broji četiri aktivna i impresivnih 1.200 članova, ljudi sa velikim srcem koji redovno priskaču u pomoć tokom humanitarnih akcija. Pozvao je sve građane dobre volje da se priključe ovom nesebičnom udruženju.

Važno je napomenuti da su se ovog dana u Ugljeviku okupili predstavnici dobrovoljnih davalaca krvi iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, što pokazuje da humanost i solidarnost nemaju granice.

Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Ugljevik, gospodinom Zoranom Lazićem, posetio je dobrovoljne davaoce krvi i izrazio svoju zahvalnost DDDK „Rudar“ na njihovom izuzetnom doprinosu. Perić je istakao da slavske svečanosti opštine Ugljevik uvek počinju sa humanitarnim aktivnostima. Takođe je napomenuo da su članovi DDDK „Rudar“ nagrađeni najprestižnijim priznanjem – Poveljom opštine Ugljevik za svoj nesebični rad.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik, gospodin Zoran Lazić, sam član ovog udruženja, istakao je ponos koji deli sa svim meštanima podmajevičkog kraja zbog humanitarnih napora DDDK „Rudar.“ Takođe je najavio dalju podršku lokalne uprave svim humanitarnim aktivnostima u Podmajevici.

Specijalista transfuziolog, doktorka Dragana Jurošević, naglasila je da je za ovu akciju prijavilo čak 200 dobrovoljnih davalaca krvi, čime se ističe značaj ovakvih inicijativa. „Pacijent ne treba da čeka krv već krv treba da čeka pacijenta,“ rekla je Juroševićeva, istaknuvši vitalnu ulogu dobrovoljnih akcija u obezbeđivanju zaliha krvi za hitne medicinske slučajeve. Takođe je izrazila duboku zahvalnost DDDK „Rudar“ na njihovoj izuzetnoj saradnji.

Ova uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi svedoči o predanosti građana Ugljevika humanitarnim vrednostima i o njihovoj spremnosti da čine razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija. DDDK „Rudar“ ostaje stub solidarnosti u ovom regionu, kontinuirano obezbeđujući krv za pacijente u nevolji.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE