Velika akcija davalaštva krvi u Ugljeviku: Darodavci vatrogasci od Novog Grada do Trebinja

Vatrogasna jedinica opštine Ugljevik zajedno sa Udruženjem profesionalnih vatrgasaca spacilaca Republike Srpske organizovala je danas akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja je okupila vatrogasce iz 15 Vatrogasnih jedinica iz Republike Srpske.

Komandir smjene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović u ime domaćina zahvalio je svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju a koji su borave u ovoj podmajevičkoj opštini.

-Vatrogasna jedinica Ugljevik osnovana je 2003. godine i od tada je na časnim i teškim radnim zadacima. Organizujemo zajedničke vježbe, kao i ovu humanitarnu akciju, ali se odazivamo i drugim akcijama-rekao je Todorović.

On je naveo da Vatrogasna jedinica Ugljevik broji 22 aktivna vatrogasca i šest pripravnika koji su završila obuku.

Predsjednik Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske Savo Bubić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ove akcije i dodao da je cilj ovog udruženja da okuplja vatrogasce koji će da dijele iskustva ali i da se međusobno druže.

Vatrogasce je zajedno sa saradnicima posjetio načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je izrazio zahvalnost organizatorima ove humanitarne akcije, Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina, dobrovoljnim davaocima krvi  i svim gostima poželio dobrodošlicu.

U ime Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske za doprinos radu i njegovom razvoju, predsjednik Bubić uručio je ugljevičkom načelniku Periću zahvalnicu.

-Naša Vatrogasna jedinica je osposobljena za pružanje pomoći građanima kada je god to zatrebalo, ne samo kad je u pitanju sprečavanje požara i spasavanja ljudi i materijalnih dobara nego i u svim drugim prilikama kada su građani ugroženi-rekao je Perić.

U protekloj godini, podsjetio je Perić, ugljevički vatrogasci su bili na terenu kad su bile bujične poplave, a učestvovali su i u aktivnostima vezanim za sprečavanje afričke kuge svinja kao i u svim drugim zadacima.

Perić je zahvalio vatrogascima na svemu što čine za građane opštine Ugljevik.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE