Veliki skup „Naša Drina“ u Kosjeriću posvećen porukama odbrane nacionalnih interesa i saradnje sa svom braćom

SPAS JE – SVETO PISMO, JEVANĐELJE, RODNA KNJIGA I KATASTAR

Patriotsko-ekološko Udruženje „Naša Drina“, osnovano pre više od tri godine u Čitluku kod Malog Zvornika, deo je koalicije okupljene oko SPS-a. Održala je veliki skup u Kosjeriću, gde je dvorana Doma kulture bila prepuna, kao i prostor ispred nje u središtu tog lepog grada zapadne Srbije. Okupljanje je, po tradiciji, počelo himnom „Bože pravde“ i himnom „Naše Srbije“, nakon čega su odata počast preminulim članovima i aktivistima.

Na skupu su predstavljeni poslanički kandidati „Naše Drine“ za poslanike, a izvedeni su vrhunski poetski i muzički sadržaji posvećeni ljubavi prema Srbiji i rodu, ma gde žive. Skupu su prisustvovali i čelnici SPC Bajine Bašte i Kosjerića, a u ime čijeg Opštinskog odbora SPS-a, rukovodstvo „Naše Drine“ pozdravila je predsednica Gordana Josipović.

Predsednik i osnivač „Naše Drine“, gospodin Braunović, pojavio se na bini sa dva od tri sina Saše Rakića iz Zubinog Potoka s Kosova i Metohije, što su članovi, simpatizeri i prijatelji udruženja pozdravili dugim aplauzima. Braunović ističe: „Ne volim na ovim skupovima da govorim o ‘Srbijašumama’, ali moram vam reći da danas, sa ovoga mesta, dok stojim uz ove hrabre mladiće, najvećim svojim poslovnim uspehom u prethodnih 15 godina smatram upravo to što oni, i dalje, i njihovi roditelji, žive na Kosovu i Metohiji.“ Jedine srpske uniforme na Kosovu i Metohiji su uniforme srpskih šumara, dodao je Braunović.

Braunović je najavio i održavanje velikog srpsko-bratskog saborovanja u ponedeljak, s ciljem da se jednog dana, vrlo skoro, svi Srbi sa obe strane Drine ujedine. On je naglasio: „To je ono što se neće završiti samo na priči, ja vam kažem.“ Dodao je da je jedan od velikih ciljeva udruženja pokretanje projekta obnove svih imanja i srpskih kuća širom RSK, F BiH, Republike Srpske, kao i onih na Kosovu i Metohiji.

„Naše Drine“ će se zalagati za obnovu i otkup svih tih objekata kako bi se vratili u vlasništvo srpskog naroda. Braunović je naglasio važnost Sveto pismo, Jevanđelje, knjige rođenih i katastra kao ključnih elemenata koji će ih voditi ka ostvarenju ciljeva. On je istakao da je samo SPS ta koja može garantovati ostvarenje tih ciljeva.

Braunović je poručio pristalicama da ne misle da su kukavice, već da ćute i plaše se zbog budućnosti Srbije. Dodao je: „Ćutimo zbog Srbije i njene budućnosti, ćutimo zbog ove dece, ćutimo zbog onoga što ćemo ponovo postići, a to je da, opet, budemo garant opstanka srpskih nacionalnih interesa.“

Na skupu je govorio i ugledni srpski lekar-ginekolog akušer, Vanja Milošević, potpredsednik „Naše Drine“ i kandidat za poslanika, koji se nedavno vratio iz Amerike. Milošević je naglasio važnost uključivanja svih građana u odbranu zemlje. On je izneo svoju obavezu, nakon boravka u Americi, da prenese pozdrave porodica Živković, Kiridžić, Kuburović, Todorović i Šutović za članstvo i rukovodstvo „Naše Drine“. Takođe je izrazio podršku besplatnom zdravstvu za sve građane Srbije i pozvao na zajedničku pomoć najugroženijima.

Ovim skupom „Naša Drina“ jasno iskazuje svoju posvećenost nacionalnim interesima i zajedništvu u ostvarivanju ciljeva za bolju budućnost Srbije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE