Besplatni preventivni pregledi u nedelju: Važnost rane dijagnostike za zdravlje građana

U skladu sa inicijativom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koja obuhvata oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, Zdravstveni Centar Loznica se pridružuje nacionalnoj akciji preventivnih pregleda koja se održava u nedelju, 24. marta.

U sklopu ove akcije, preventivni pregledi će biti organizovani u Službi opšte medicine na prvom spratu, ulaz pored Hitne službe, u periodu od 08:00 do 16:00 časova.

Ove nedelje moguće je uraditi sledeće preventivne preglede:

  • Žene starije od 40 godina imaju mogućnost da obave ultrazvučni pregled dojke, dok će one starije od 45 godina biti u prilici da urade mamografiju. Ova dijagnostika je od presudnog značaja za rano otkrivanje eventualnih promena u tkivu dojke.
  • Muškarci stariji od 49 godina će imati priliku da se podvrgnu uzorkovanju za PSA test. Ovaj test je ključan za ranu dijagnostiku karcinoma prostate, omogućavajući lekarima da identifikuju potencijalne probleme u ranoj fazi.

Uzorkovanje za PSA testiranje biće dostupno tokom celog dana, od 08:00 do 16:00 časova. Za sve pacijente kod kojih se ustanovi sumnja na prisustvo bolesti, biće omogućena dodatna dijagnostika radi precizne identifikacije problema.

Zdravstveni Centar Loznica poziva sve građane da iskoriste ovu izuzetnu priliku za besplatne preventivne preglede i time doprinesu očuvanju svog zdravlja i prevenciji ozbiljnih zdravstvenih problema.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE