Dve decenije okupljanja pesnika Jadra: „Vidovdansko pesničko pričešće“ po uzoru na Gračanicu

Po dvadeseti put, pesnici Jadra okupili su se u Loznici, prateći uzor manifestacije u Gračanici, na Kosovu i Metohiji. Književna zajednica Udruženja književnika Srbije „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Loznice, zajedno sa članovima književnog kluba KUD „Karadžić“, priredila je manifestaciju pod nazivom „Vidovdansko pesničko pričešće“. Ovaj kulturni događaj okupio je brojne pesnike i ljubitelje poezije, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja slavi umetnost reči i čuva sećanje na Vidovdan.

Specijalni gost večeri bio je ugledni profesor dr Jovan Janjić, čiji je dolazak dodatno obogatio program manifestacije. Pored njega, na manifestaciji su učestvovali i pesnici iz Republike Srpske, koji su svojim stihovima doprli do srca publike, naglašavajući zajedništvo i kulturne veze između srpskog naroda s obe strane Drine.

„Vidovdansko pesničko pričešće“ u Loznici je postalo tradicionalni događaj koji okuplja umetnike i ljubitelje književnosti, podsećajući na važnost kulture i umetnosti u očuvanju identiteta i zajedničkog sećanja.

„Ova manifestacija je više od kulturnog događaja, ona je simbol našeg zajedništva i ljubavi prema poeziji,“ istakla je dr Zorka Tošić, ispred organizatora.

Program manifestacije bio je ispunjen recitalima, čitanjem poezije i razgovorima o značaju kulture i umetnosti. Pesnici su govorili o inspiraciji, značaju tradicije i ulozi poezije u savremenom društvu, ističući važnost očuvanja kulturnog nasleđa.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE