Gradsko veće Loznice: Predstavljeni planovi za budžet, razvoj i urbanizaciju

Na jučerašnjem zasedanju novog saziva Gradskog veća, kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, razmatrane su ključne odluke koje će oblikovati budućnost grada. Među njima su predlog Odluke o budžetu za 2024. godinu, Plan razvoja grada Loznice za narednih šest godina, Strategija urbanog razvoja područja Loznice za narednih deset godina, kao i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

Prema novom budžetu grada Loznice, planirani su ukupni prihodi od 4 milijarde 360 miliona 794 hiljade dinara, pri čemu je za kapitalne investicije i ulaganja predviđeno 762 miliona dinara, što čini 18 odsto ukupnih sredstava u budžetu. Ovogodišnji budžet od 37,2 miliona evra usmeren je ka daljem razvoju grada, s posebnim fokusom na realizaciju kapitalnih projekata.

Gradonačelnik je istakao da budžet Loznice ima jasno razvojni karakter, s akcentom na investicije koje će unaprediti infrastrukturu i kvalitet života građana. „Današnji budžet od 4,36 milijardi dinara značajno je veći u poređenju s 2004. godinom, što ukazuje na kontinuirani rast i povećanje korisničke baze“, naglasio je.

Kao društveno odgovorna lokalna samouprava, Grad Loznica nastavlja da ulaže u obrazovanje, podršku porodici, sport i kulturu, te sve segmente koji doprinose bogatstvu društvenog života sugrađana. „Povećanje prihoda od poreza na zarade zaposlenih zahteva efikasno upravljanje resursima, a rezultat je privredni rast i veća stopa zaposlenosti“, istakao je gradonačelnik.

Planirane kapitalne aktivnosti za ovu godinu obuhvataju dalju izgradnju infrastrukture, proširenje vodovodne mreže, unapređenje energetske efikasnosti stambenih objekata, kao i izgradnju sportskih objekata poput Atletskog stadiona i fiskulturnih sala.

Gradsko veće je takođe usvojilo programe rada svih javnih preduzeća i ustanova, naglašavajući njihovu posvećenost potrebama građana i kontinuirano zalaganje za racionalno upravljanje resursima u cilju novih investicija.

Usvojeni su i predlozi Plana razvoja grada za period 2024. – 2030. godine, kao i Strategije urbanog razvoja područja Loznice za period 2024. – 2034. godine, koji će osigurati strateški pravac za budući razvoj grada.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE