Interaktivno predavanje o Jovanu Cvijiću za učenike u Lipničkom Šoru

U sredu, 21. decembra 2023. godine, Biljana Radičević, geograf i urednik obrazovnih programa u Centru za kulturu „Vuk Karadžić“, održala je inspirativno predavanje učenicima petog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Lipničkom Šoru. Tema predavanja bila je život i delo eminentnog srpskog naučnika Jovana Cvijića, čija je važnost u srpskoj nauci i obrazovanju neprocenjiva. Pored predavanja, predstavljena je i interaktivna mapa Cvijićevih naučnih istraživanja, koja je izazvala veliko interesovanje među mladim slušaocima.

Radičevićeva je naglasila značaj ovakvih edukativnih radionica koje podstiču radoznalost i želju za učenjem među mlađim generacijama. Aktivno učešće učenika u kvizu o Cvijićevom radu pokazalo je njihovu angažovanost i entuzijazam.

Foto: Biljana Radičević

Na kraju predavanja, Radičevićeva se zahvalila zaposlenima u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i izrazila zadovoljstvo zbog uspešne saradnje i odziva učenika.

Ovaj događaj je deo šireg projekta Centra za kulturu, koji ima za cilj promociju nauke i obrazovanja, uz podršku Ministarstva kulture i Grada Loznice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE