Jakov Vulić i Aleksandra Crvendakić zvezde lozničkog sporta u 2023. godini

Danas je u Loznici održana svečanost povodom proglašenja najboljih u lozničkom sportu za 2023. godinu. Tokom ceremonije dodele priznanja, istaknuti su mladi talenti koji su svojim radom i angažmanom ostvarili značajne rezultate u protekloj godini.

Domaćin svečanosti, predsednik Privremenog organa grada Loznice, Vidoje Petrović, zahvalio se laureatima što na najlepši način predstavljaju grad širom sveta i najavio nova kapitalna ulaganja u sportsku infrastrukturu.

“Čestitamo svim nagrađenim sportistima, sportskim radnicima i klubovima na njihovim izuzetnim uspesima i doprinosu razvoju lozničkog sporta. Njihova predanost i trud inspiracija su za celu zajednicu, dok su njihovi rezultati ponos grada Loznice, “, rekao je Petrović.

Među nagrađenima su Valentina Vukašinović, Sara Mijanović, Marija Tijanić, Luka-Lav Pređojević, Luka Gligorić i Bogdan Negovanović, koji su pokazali izuzetan sportski potencijal i predstavljaju budućnost lozničkog sporta.

Pored pojedinačnih nagrada, posebno priznanje za izuzetan doprinos sportskom novinarstvu dodeljeno je Zoranu Jankoviću, novinaru koji već pet decenija prati sportske događaje u Loznici i šire.

Takođe, priznanje za najboljeg sportskog radnika ove godine pripalo je rukometnom treneru Zoranu Mihajloviću, dok je titulu najboljeg trenera zaslužio Aleksandar Tomić iz JU-Jutsu kluba „Loznica“.

Najviše priznanje, titulu najboljeg sportiste u 2023. godini, poneo je Jakov Vulić, golman u KMF „Loznica Grad 2018“, dok je za najbolju sportistkinju proglašena košarkašica Aleksandra Crvendakić.

Klub malog fudbala „Loznica-grad 2018“ ovenčan je titulom najboljeg sportskog kolektiva u protekloj godini, nagrada koja je rezultat timskog rada i izuzetnih sportskih dostignuća.

Grad Loznica, ističući važnost sporta kao ključnog segmenta zajednice, svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku sportskim programima i projektima. Samo u 2023. godini izdvojeno je 230 miliona za sprtske klubove, dok je za UFK Lagator izdvojeno preko 70 miliona dinara. Ova podrška omogućava razvoj brojnih sportskih klubova i udruženja, koji su neizostavan deo lokalne sportske scene.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE