Kineska delegacija u Loznici: Novi programi za stručno usavršavanje i kulturnu razmenu

Delegacija Narodne Republike Kine na čelu sa guvernerom provincije Džejđang gospodinom Šu posetila je Republiku Srbiju. Nakon sastanaka koji su održani u Vladi Republike Srbije, posetili su grad Loznicu i susreli se sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i predsednicom Skupštine Milenom Manojlović Knežević.
Tom prilikom u hotelu „Podrinje“ u Banji Koviljači potpisan je i Memorandum o razumevanju između Strukovnog tehničkog koledža Hangdžou i kompanije Mint , kojem je prisustvovao i vlasnik kompanije gospodin Čin. Ovim memorandumom predviđen je razvoj međusobne saradnje na unapređenju stručnog usavršavanja zaposlenih u pogonima kompanije Mint u Srbiji ali i studenata neophodnih profila za dalji razvoj poslovanja u Srbiji.
Pored potpisanog memoranduma, predstavljen je i program koji će se u potpunosti finansirati od strane MINT grupacije, a koji će omogućiti da sto mladih iz Srbije poseti NR Kinu i dobije priliku da se upozna sa kulturom i običajima zemlje kao i sa radom matične kompanije u Kini.
Kao poseban znak zahvalnosti na podršci koju su gradonačelnik Vidoje Petrović i grad Loznica pružili kompaniji čak 40 mladih Lozničana će dobiti priliku da budu deo ove delegacije.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE