Otvorena izložba o kulturi i tradiciji Roma u Podgorini uz učešće koordinatora iz Ljubovije

Na poziv lokalnih vlasti, Željko Muratović, koordinator za romska pitanja iz opštine Ljubovija, prisustvovao je otvaranju izložbe i projekciji filma posvećenih kulturi i tradiciji Roma u Podgorini. Događaj je organizovan u opštini Osečina, gde su Muratovića dočekali i ugostili članovi Privremenog organa opštine Osečina, Biljana Mićić i Svetozar Gačić, kao i romski koordinator te opštine.

Muratović je iskoristio ovu priliku da se zahvali na gostoprimstvu i istakne važnost podrške koju pruža opština Ljubovija, pohvalivši posebno predsednika Privremenog organa Milana Jovanovića i načelnika opštinske uprave Vladimira Petrovića. Naglasio je očiglednu volju opštine Ljubovija da učestvuje u svim dešavanjima vezanim za romsku zajednicu, ne samo na lokalnom, već i na širem nivou u Srbiji.

Ovaj događaj predstavlja važan korak u promociji i očuvanju bogate romske kulture i tradicije, te u jačanju veza između različitih zajednica u Srbiji. Inicijativa za saradnju između opština Ljubovija i Osečina pokazuje da postoji sve veća svest o značaju inkluzije i multikulturalnosti u društvu.

Muratović je izrazio nadu da će ovakvi događaji doprineti boljem razumevanju i većoj vidljivosti romske kulture, te da će opština Ljubovija nastaviti da bude aktivna u promociji različitosti i podršci romskoj zajednici. Ovaj događaj je još jedan primer kako kultura i umetnost mogu biti sredstvo za povezivanje ljudi i zajednica, unapređujući međusobno razumevanje i poštovanje.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE