PRETNJE ADVOKATU I PORODICI ALEKSANDRA MACANA -Tomić hoće da napusti BiH!

Advokat Dušan Tomić, koji pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. brani Aleksandra Macana, jednog od trojice optuženih za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca, kaže da je životno ugrožen i da će, ukoliko ništa nadležni, hitno, ne preduzmu biti prinuđen da napusti Bosnu i Hercegovinu.

                                   Tomić ističe da je u dramatičnoj situaciji i Marijana Macan Savčić, posle svedočenja u tom predmetu, kojoj je jedan od optuženih p rekao u sudnici „da pozdravi oca“, a pre toga je pitao: -Šta bi bilo da neki nastavnik fizičkog udari kumče  M(Marijanin sin pr.a) loptom u glavu?

                                      -Zaprepaščujuće je da optuženog za ubistvo policajca, inače kuma kome se, verovatno, nije svidelo njeno svedočenje, sudija  nije udaljio sa  iz sudnice-kaže Tomić. -Svašta sam doživeo, video i čuo u karijeri, ali ovako nešto -nikad!

Tomić kaže da ga nepoznati ljudi neprestano prate automobilima, uhode na svakom koraku, fotografišu o čemu je obavestio i Sipu, koja je o tome obavestila i Sud BiH, Kantonalni sud u Sarajevu, ali i tužilaštva BiH i Kantona Sarajevo, ali da reakcije nadležnih, i dalje, nema.

                                                     -Zato ostajem pri tome da ću da otkažem sva punomoćja i da napustim BiH, vrlo brzo, ako se nešto ne preduzme -poručuje Tomić.

V. Mitrić

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE