Šabac: Naprednjacima 35 od 69 mandata

Za listu „Aleksandar Vučić – Šabac ne sme da stane“ glasalo je 28.816 Šapčana kojima se prvi na listi dr Aleksandar Pajić zahvalio na ogromnom poverenju. Naprednjaci su osvojili 35 od 69 odborničkih mandata, što čini apsolutnu većinu.

Druga po broju glasova je lista „Šabac protiv nasilja“ sa 15.554 glasa, što dovodi do 19 odborničkih mandata. Treća je lista „Nemanja Pajić – Zapadna Srbija – Uvek Šabac“ sa 6.810 glasova, ili 8 mandata. Cenzus su još prošle liste „Udruženi pobeđujemo“, „Ivica Dačić premijer Srbije“ i „Miloš Jovanović – Nada za Šabac“, i one će imati po dva odbornička mandata, dok će lista „Dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija“, kao manjinska stranka, imati jednog odbornika.

Lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila je u Šapcu 51,71 odsto glasova za republički parlament. Druga je lista „Srbija protiv nasilja“ sa 25,41 odsto glasova, zatim „Ivica Dačić premijer Srbije“ sa 6,03 odsto, „Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“ sa 5,25 odsto i „Mi glas iz naroda prof. dr Branislav Nestorović“ sa 4,33 odsto glasova u Šapcu, dok su ostali osvojili manje od tri odsto.

– Ovo je dokaz da su građani prepoznali naše rezultate; oni su naša snaga i zato ćemo nastaviti još bolje da razvijamo Šabac i Srbiju. Pokazali smo da ni Srbija ni Šabac ne smeju da stanu! – naglasio je Aleksandar Pajić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE