Šabačko pozorište – Lari Tompson od Dušana Kovačevića

U krcatoj dvorani Velike scene Šabačkog pozorišta odigrana je premijera predstave “Lari Tompson-Tragedija jedne mladosti”, u režiji Stevana Bodrože, a po tekstu Dušana Kovačevića, koja je razgalila duše Šapčana, sjajnih poznavala pozorišne umetnosti.Ovo je još jedan veliki i svečan pozorišni dam u ustanovi, koji sjajan pečat daje direktorka Aleksandra Delić sa svojim timom.

 Ovacije posle izvođenja  kultnog komada, potvrdile su veličinu Kovačevičevićevih drama,  koje se nakon 18 godina ponovo igraju u šabačkom teatru. Premijeri je prisustvovao  sam pisac, inače Šapačnin,  koji se vratio u teatarsku kuću u kojoj je kao osnovac odgledao prvu predstavu, a koja ga je i opredelila za životni poziv.Osim što je u ovom delu ostavio dubok trag kao stvaralac, ostaće trajno zapamćen i kao jedan od najboljih besednika na Vukovom saboru, u Tršiću, najvećoj kulturnoj svetkovini kod Srba.

Nakon odgledane predstave Kovačević istakao je da mu je izuzetno drago što je upravo šabački ansambl izveo komad koji je njemu posebno drag, jer ga vezuje za velike prijatelje.  glumce Boru Todorovića, Milenu Dravić, Batu Stojkovića

Kroz čitavu predstavu, publika nije štedela dlanove, a upravo ta interakcija  glumaca sa gledaocima, Larija je i pruvukla Stevanu Bodroži koji je bio na visini zadatka režirajući kompleksnu dramu sa višeslojnim porukama 

Ovo je inače bila prva  premijera u direktorskom mandatu Aleksandre Delić, koja je na ovu funkciju stupila pre dva meseca. U Šabačko pozorište  došao  je naš veliki pisac  Dušan Kovačević, istakla je  Delićeva ujedno  izražavajući  ogromno zadovoljstvo kompletnom ekipom koja je stvarala Larija na šabački način.

Premijeri u Šabačkom pozorištu prethodio je radni sastanak i druženje u upravničkoj kancelariji. Gradsko rukovodstvo Šapca na čelu sa gradonačelnikom dr Aleksandrom Pajićem, sa Kovačevižem se razgovaralo o budućoj čvrstoj saradnji i zajedničkim projektima.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE