Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Šabac: Oštar odgovor na politizaciju ekoloških pitanja

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje Šabac, MSc. dr Branko M. Vujković kritikuje političke organizacije i pojedince, navodeći njihovo zloupotrebljavanje teme kvaliteta vazduha za političke ciljeve. On ističe da su ove organizacije prikrivale svoje prave namere pod maskom ekologije, istovremeno iznoseći neistine i optužbe bez konkretnih predloga za rešenje.

Dr Vujković ukazuje na propuste u gasifikaciji Šapca i politiku šabačke Toplane, koja je, po njegovim rečima, doprinela povećanju upotrebe čvrstih goriva za grejanje. Takođe, on postavlja pitanje o metodu grejanja kod „ekoloških“ aktivista, pozivajući ih da pokažu primerom.

U saopštenju takođe naglašava da, uprkos minimalnim izdvajanjima za praćenje kvaliteta životne sredine tokom vremena kada su optuženi bili na vlasti, Zavod za javno zdravlje nije zapostavio svoju ulogu.

Dr Vujković ističe da je u 2023. godini u Šapcu uspostavljena moderna automatska merna stanica, koja pruža jasne zdravstvene preporuke i povećava obim merenja suspendovanih čestica.

Slični članci

KOMENTARI