Slava vrtića najpovoljnijih cena

Dečji vrtić „Duško Radović“ iz Ugljevika, rezanjem slavskog kolača i priredbom koju su priredili mališani, proslavio je krsnu slavu Svetog Nikole Čudotvorca – Nikoljdan.

Direktor Mladen Stevanović čestitao je krsnu slavu mališanima, kolegama koji rade u vrtiću i poželeo im je da ih i dalje krasi dobar rad, a roditeljima da budu zadovoljni, deca srećna i da lepe uspomene iz vrtića ponesu kroz dalje školovanje, rad i život.

Slavi je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je čestitavši najmlađima, direktoru i zaposlenima, istakao da ova javna ustanova pruža kvalitetne usluge i da je ponos ovog kraja.

Perić je najavio da je budžetom za narednu godinu planirano značajno proširenje vrtića, te podsetio da opština Ugljevik posebnu pažnju posvećuje porodicama kroz određena materijalna davanja.

„Stimulisano rađanje dece kroz jednokratnu naknadu od 400 do 700 KM za svako novorođeno dete. Celodnevni boravak dece u vrtiću je 95 KM, za dvoje dece 120 KM, a ista cena je i za treće dete, što je sigurno najpovoljnija cena u Srpskoj“, rekao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik u narednoj godini u svrhu pomoći porodici obezbediti subvencije za prevoz školske dece, te novac za registrovane vrtiće i igraonice na području ove opštine i besplatne udžbenike za sve osnovce.

Kum slave bila je Boračka organizacija Ugljevika, koja je za svih 160 dece obezbedila Nikoljdanske paketiće.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE