U slavu Vidovdana

Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica i Udruženje guslara i ljubitelja gusala „Vukove gusle“ u saradnji sa Crkvenom opštinom lozničkom, organizuju u sredu, 26. juna 2024. godine, u amfiteatru porte Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, sa početkom u 19 časova, kolažni program pod nazivom „U slavu Vidovdana“.

Program je osmišljen kao spoj tradicionalne srpske kulture i savremenog izraza, sa željom da se oda počast Vidovdanu, jednom od najvažnijih datuma u srpskoj istoriji i kulturi. Posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima istaknutih guslara, izvođača tradicionalne srpske muzike, kao i recitatorima i besednicima koji će kroz svoje performanse evocirati uspomene na herojske podvige srpskih junaka.

Na programu su predviđeni i specijalni gosti, među kojima su poznati kulturni radnici, muzičari i umetnici, koji će svojim prisustvom i nastupima obogatiti ovaj svečani događaj. Takođe, biće priređeni i prigodni govori predstavnika Crkvene opštine lozničke i organizatora, koji će podsetiti na istorijski značaj Vidovdana i njegovu ulogu u očuvanju nacionalnog identiteta.

„Pozivamo sve sugrađane, ljubitelje gusala i poštovaoce srpske tradicije da prisustvuju ovom jedinstvenom kulturnom događaju. Ulaz je slobodan“, poruluju ganizatori i obećavaju veče ispunjeno emocijama, sećanjima i ponosom.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE