Vladimir Mitrić: Dve decenije pod policijskom zaštitom zbog izveštavanja o kriminalu

Vladimir Mitrić, dopisnik „Večernjih novosti“ iz Loznice i Šapca, već 18 godina živi pod stalnom policijskom zaštitom. Napadnut u septembru 2005. godine, Mitrić nastavlja da se suočava sa ozbiljnim pretnjama zbog svog neustrašivog izveštavanja o kriminalu na obalama Drine.

Njegovo pisanje, koje je ukazivalo na korupciju i kriminal, izazvalo je nezadovoljstvo među kriminalnim grupama, ali i tadašnjom vlašću u Srbiji. Zbog toga su usledile pretnje i napadi, uključujući i brutalni fizički napad 2005. godine, koji je rezultirao dvadesetčetvoročasovnim policijskim obezbeđenjem.

Mitrić ističe da je doživeo višestruke napade na svoju imovinu i ličnu bezbednost. Napadi nisu samo bili fizički, već su uključivali i verbalne pretnje i pritiske. Uprkos tome, on nastavlja sa svojim novinarskim radom, istražujući i izveštavajući o krijumčarenju, trgovini narkoticima, i drugim oblicima kriminala.

„Smetalo im je što ukazujem na kriminal sa obe obale Drine,“ kaže Mitrić, osvrćući se na motive napada.

Suđenje njegovom napadaču trajalo je šest godina, a iako je napadač osuđen, Mitrić ističe da kazna nije bila adekvatna. On smatra da nedostatak snažnije reakcije pravosudnih organa doprinosi kontinuiranim pretnjama njegovoj bezbednosti.

„Srce mi je oslabilo, ali ne stajem jer je novinarstvo i moj poziv i moj život,“ izjavio je Mitrić, pokazujući svoju posvećenost novinarstvu uprkos rizicima.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE