Čarolija Pinokija: Predstava u Šabačkom pozorištu otkriva modernu interpretaciju klasičnog dela

Na repertoaru Šabačkog pozorišta predstava „Pinokio“ po tekstu Branislava Milićevića, adaptacija teksta, režija i izbor muzike povereni su Mišku Dinuloviću, kostimograf je Ana Kolbjanova, a scenograf – Jelena Đurović.

U predstavi igraju: Pinokio – Dragan Petrović, Čika Đole – Vladimir Milojević, Anđelka – Plava Vila: Jovana Pantić, Manđafoko – Sonja Milojević, Liki – Kristina Pajkić, Maki – Deana Kostić, Dečak iz publike, dečak sa magarećim ušima – Veljko Eraković.

Najpoznatiji drveni lutak Pinokio, pisca Karla Kolodija, još od 19. veka pomaže najmlađima da izgrade u sebi mehanizme odbrane prema svetu koji će ih nužno varati i navoditi na životne stranputice, koristeći dečiju naivnost i radoznalost kao stare štihove u pokvarenim planovima iskusnih prevaranata – podseća Miško Dinulović iz Šabačkog pozorišta. Kolodijeva zavetna misao da su ljubav, plemenitost i lekovita istina ono što nas može spasiti iz svih nedaća, aktuelna je više nego ikada u instant svetu koji i za tako neophodnu životnu sreću nudi samo jednu čarobnu tabletu. Tekst za predstavu ocenjen je vizionarskim, a Dinulović objašnjava i zašto: Vizionarski tekst o Pinokiju, koji više nije drveni lutak nego nesavršeni robot koji uspeva da dosegne do ideala ljudskosti, bio je moj prvi izbor za sjajni glumački ansambl Šabačkog pozorišta i scensku produkciju ove značajne pozorišne kuće. Na moju sreću, a nadam se i na sreću i zadovoljstvo najznačajnije pozorišne publike – dece i mladih, Pinokio je „apdejtovan“ i nastavlja da osvaja vreme sadašnje.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE