Četiri žene među lovcima: Peta hajka na vuka u šumama Azbukovice

Upravo je, u planinskim šumama i vrletima Azbukovice, počela hajka na vuka, peta po redu u organizaciji ovdašnjeg Lovačkog udruženja „Mileta Polić Bata“.

Na zboru, pred polazak, lovce koji su stigli iz svih krajeva Srbije, njih više od 200, pozdravio je, u ime domaćina Darko Mitrović, predsednik LU „Mileta Polić Bata“. Uputio im je tradicionalni lovački pozdrav – „dobar pogled“ i zamolio da se pridržavaju svih mera, kako bi bezbednost bila potpuna. Istakao je da je reč o akciji na predatora u revirima „gde ima dosta divljači, uključujući vukove“. Mitrović je poručio da ne treba da ih iznenadi ako sretnu i medvede.

Organizovane su grupe od 20-30 lovaca. Posebno je zanimljivo i drago lovcima što je među njima i pet žena – lovkinja. Organizatori i domaćini pripremili su za učesnike akcije okrepljenje, a posle hajke i druženje. Istovremeno, u toku je hajka na vuka na Zlatiboru, pošto su se podudarili termini, što, kako je rečeno, „neće ni u čemu da oslabi značaj i učinak ove lovačke akcije koja je poznata, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu“.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE