Dečja radost narušena vandalizmom: Grad apeluje na nadležne organe

U Loznici, parkovi su oduvek bili mesto okupljanja, igre i relaksacije za građane svih uzrasta. Međutim, postali su meta vandalizma i uništavanja parkovskog mobilijara. Uz sve izraženiji osećaj frustracije među građanima, roditelji su se udružili sa Gradskom upravom kako bi apelovali na policiju, tužilaštvo ali i zajednicu.

Dejan Stalović, član Privremenog organa grada Loznice, reagovao je danas na ove incidente. Istakao je da je Grad u prethodne tri godine izdvojio oko 32,8 miliona dinara za izgradnju devet igrališta za decu u Loznici, Lešnici i Banji Koviljači. Ova inicijativa je dobila podršku roditelja, ali vandalizam sada zahteva hitnu reakciju. Stalović je apelovao na nadležne službe, uključujući komunalnu miliciju, policiju i tužilaštvo, da budu ažurnije i stanu na put ovim incidentima.

„Planiramo da nastavimo sa tim, ali sada, umesto planiranja gde eventualno postaviti novo dečje igralište, moramo da razmislimo o rekonstrukciji postojećih jer se dešava da ih neke neodgovorne osobe u našem gradu uništavaju“, ističe Stalović.

Mirjana Mitrović, jedna od roditelja, izrazila je zabrinutost zbog oštećenih sprava na igralištima, dok je Slavica Tadić istakla problem sa tinejdžerima koji ometaju mir na igralištima.

Ove reakcije pokazuju ozbiljnost situacije i neophodnost hitnog rešavanja problema kako bi deca mogla sigurno uživati u svojim igrama.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE