Dve godine nesrećna Zvorničanka, sa dve devojčice, prolazi kroz pakao pošto je prijavila bivšeg

Mada  je Zvorničanina B.M, rođenog Sarajliju,  supruga J.P. ugledna intelektualka iz Zvornika, prijavila  pre više od dve godine bijeljinskoj i zvorničkoj policiji, da je seksualno zlostavljao njihove dve devojčice,  istraga i dalje tapka u mestu.Policija je o prijavi odmah obavestila Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, ali tužilačke odluke nema ni na vidiku, ističe pravni zastupnik Zvorničanke, advokat Dušan Tomić.

                 Majka se, posle prijave, preselila sa dve devojčice, od kojih jedna ima šest, a druga dve godine više, u Bijeljinu, kako bi, kako kaže, napravila distancu od nemilog događaja, koji se, kako svedoči i tvrdi, „događao u stanu  oca i majke  bivšeg muža u gradu na Drini“.Nesretna žena preživljava pakao sa dve devojčice.Majka je iz ugledne, patrijahalne policije koju znaju svi na obe obale Drine, po čašću, poštenju, ali i stradanju u minulom ratu, posebno uoči rata“.

  -Kada  sam primetila da se nešto čudno dešava sa djevojčicama, po povratku sa druženja, sa ocem B M i bakom majkom od M B, odvela sam ih u Dom zdravlja  u Zvornik u Centar za zaštitu mentalnog zdravlj,a gde je decu krajnje profesionalno i stručno tretirala poznata magistarka psihologije i specijalista medicinske psihologije i porodični psihoterapeut Marina Novaković, koja je u potpunosti potvrdila moje strepnje da su deca seksualno zlostavljans i da je kod devojčiva očita akutna stresna reakcija, kao i da su dečji iskazi o događajima autentični -svedoči majka devojčica.

 Zabrinuta majka je, nakon dva meseca od prvog pregleda, odvela decu drugom psihologu u Specijalistički centar  u Bijeljinu i tamo je psiholog Danijela Ostojić, u nalazu i mišljenju došla do istog zaključka. Navela je, između ostalog, „da je neophodno što pre ući u sudski proces radi što ranijeg rešavanja procesa u kome su deca visoko traumatizovana“                                                                                     

                          Majka B odlazi, potom, sa decom, i u Centar za mentalno zdravlje u Bijeljini kod poznatog stručnjaka Ane Borovine,  koja  u svom nalazu i mišljenju potvrđuje ono što  su konstatatovala   dva predhodna stručnjaka.

                      Uprkos svemu tome, kaže  advokat Tomić, još nema tužilačke odluke, „mada sve ukazuje da se davno trebalo da uđe u sudski proces“

                      -Da zlo bude veće nadležni, sada, sve  čine pokušavajući da jadnu majku proglase ludom -ističe Tomić. – do danas nije bilo dovoljno da se uđe u sudski proces, jer Centri za socijalni rad i tužilaštvo sada pokušajaju da majku proglase ludom kao devojčice, za koje su stručnjaci psiholozi pronašli da se radi o deci sa natprosečnim umnim razvojem.

  Dok se čeka tužilačka odluka, u vremenu koje se oteglo kao gladna godina, majka  vodi bitku da se ne dozvoli bliskim srodnicima, sa očeve strane. da imaju kontakte sa decom, dok sud ne kaže svoje.Suđenje, s tim njenim zahtevima u vezi, počelo je u utorak, pred Osnovnim sudom u Zvorniku.

 Devojčice su prošle i veštačenja u policiji i tužilaštvu, što je za njih bilo, kako kaže Tomić, jako teško, ali su bile stamene i uvek  govorile jasno i precizno onome što su majci ispričale pre dve godine, posle čega je usledila prijava protiv oca.Uprkos svemu, devojčice su odlične učenice.

Iz više pravnih krugova podsećaju da su predmeti koji se odnose na decu hitni…   

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE