Eko šetnja uz podršku UNICEF-a: Poziv na sportsko-rekreativnu avanturu u Loznici

U skladu s naporima da se podstakne fizička aktivnost i povežu mladi s prirodom, loznička Kancelarija za mlade poziva na eko šetnju koju organizuje volonterska grupa u Loznici uz podršku UNICEF-a.

Koordinator KZM Loznica, Bojan Lučić, objašnja da ova kružna staza ima za cilj da pruži idealnu priliku za beg iz gradske gužve i uživanje u prirodi.

„U utorak, 31. oktobra, s početkom u 13 sati, ispred Omladinskog centra u Loznici, okupićemo se kako bismo zajedno prošetali rutom koju smo pažljivo isplanirali. Ovaj događaj deo je programa podrške volonterskim grupama i servisima, a uz podršku UNICEF-a. Uz osveženje u rančevima koje ćemo podeliti, krenućemo u avanturu koja će nas voditi kroz različite delove grada“, objašnjava Lučić.

Svaki učesnik će dobiti poklone u vidu rančeva s osveženjem kako bi se pripremili za šetnju. Ruta kojom ćemo se kretati pažljivo je isplanirana kako bismo omogućili svima da uživaju u prirodi i fizičkoj aktivnosti.

Ruta šetnje: ulice Karadjordjeva, Maršala Barjukina, ulazak u šumski kompleks gde se nalazi izletište „Izvor svete Petke“, izlazak na ul. Gavrila Principa, potom Kneza Mihaila i nastavak Vilzonovom ulicom do centra grada.

Ova kružna staza sastoji se od tri sekcije: 62% asfalta, 11% šumskih puteva i 27% makadama, ukupne dužine oko 6,4 kilometra.

Šetnja ima za cilj da podstakne mlade da se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima i pokaže staze kojima se mogu kretati čak i tokom zime kada su dani kraći, a vreme manje povoljno za posete omiljenim izletištima kao što su Tršić ili Gučevo.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE