GODIŠNJI KONCERT U ČAST KRSNE SLAVE: KUD „Ravno Polje“ proslavio Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina rada

Članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Ravno Polje“ lomljenjem slavskog kolača i Godišnjim koncertom proslavili su krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina postojanja i rada u ugljevičkoj sportskoj sali.

Četiri ansambla KUD-a „Ravo Polje“ te gosti KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice /Srbija/,  SKUD „Semberija“ iz Bijeljine,   KUD-a „Trnova“ te Etno grupa „Bosiljak“ iz Brčkog uveselili su Ugljevičane u prepunoj sali.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Ravno Polje“ Slaviša jović kaže da ovo društvo broji dva dječija ansabla, te prvi ansambl i veterane što je ukupno više od 100 članova.

-Trenutno radimo na formiranju muške i ženske pjevačke grupe-rekao je Jović.

U protekloj godini, Jović je izdvojio nastup ovog društva na festivalu u Sjevernoj Makedoniji kao i nekoliko nastupa u Srbiji i Srpskoj.

-Ove godine su planirane dvije turneje. Za dječije ansamble imamo dogovorene nastupe u Srbiji i ovdje kod nas, pa će i ova godina biti uspješna kao i prethodne-najavio je Jović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakon obreda lomljenja slavskog kolača i osveštanja slavskog žita čestitao je krsnu slavu članovima ovog kulturno-umjetničkog društva sa željom da uvijek pronose igrom i pjesmom običaje i ljepote ugljevičkog kraja.

-Podržavamo sva tri kulturno-umjetnička društva u našoj opštini koji na najbolji mogući način čuvaju našu tradiciju, kulturu i običaje-naglasio je Perić.

KUD „Ravno Polje“ istakao je Perić, je dokaz da u jednoj maloj sredini, zahvaljujući ljudima koji su posvećeni kulturi i tradiciji, postiže izuzetne rezultate na kulturnom polju.

Perić je najavio da će opština Ugljevik za  članove KUD-a „Ravno Polje“ učestvovati u nabavci nove opreme kao i dalju materijalnu podršku njihovom radu.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE