Građani pozvani na besplatne kardiološke preglede u nedelju, 10. marta

Zdravstveni centar Loznica najavljuje svoje učešće u akciji preventivnih pregleda koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, pružajući građanima priliku za besplatne kardiološke preglede u nedelju, 10. marta 2024. godine.

Preventivni pregledi će biti dostupni u periodu od 8 do 16 časova u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, uključujući Zdravstveni centar Loznica.

Građani će imati mogućnost da obave kardiološke preglede, uključujući EKG, merenje krvnog pritiska, kao i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Za ove preglede nije potrebno zakazivanje, dovoljno je da građani dođu u Službu opšte medicine (ulaz pored Službe hitne pomoći) u periodu od 8 do 16 sati.

Bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok obolevanja i umiranja kako u Srbiji, tako i u svetu. Većina kardioloških oboljenja uzrokovana je faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti, uključujući visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje i nedovoljnu fizičku aktivnost.

Ova inicijativa države ima za cilj da podigne svest o važnosti prevencije i da učini preventivne preglede dostupnijim građanima, kako bi se smanjila incidencija kardioloških oboljenja i poboljšalo zdravlje populacije, navodi se u saopštenju ZC Loznica.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE