Gradonačelnik Petrović i ministar Milićević razgovarali o letnjim kampovima za mlade iz dijaspore: Loznica među domaćinima

Danas su gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, i njegovi saradnici, održali sastanak sa ministrom zaduženim za dijasporu, Đorđem Milićevićem. Fokus razgovora bio je na projektu organizacije letnjih kampova za mlade iz dijaspore, a Loznica je istaknuta kao jedan od gradova koji će biti domaćin.

„Imajući u vidu politiku koju vodi naša zemlja i koju prati grad Loznica, želimo da iskoristimo naše veze sa dijasporom, posebno sa mladom populacijom, kako bi im pružili priliku da upoznaju bogato kulturno i istorijsko nasleđe našeg grada.Očekuje se da će u Loznici boraviti oko stotinak mladih, možda i više, a grad poseduje kapacitete i smeštajne mogućnosti kako bi im omogućio kvalitetno provedeno vreme tokom trajanja kampa „, istakao je gradonačelnik Petrović.

Ovo je bila prva poseta ministra nakon konstituisanja organa izvršne vlasti i Skupštine grada Loznice, te je ministar ovom prilikom čestitao Petroviću na reizboru, na mestu gradonačelika, naglašavajući vidljiv napredak i prosperitet grada Loznice.

Ministar Milićević je izrazio zadovoljstvo zbog angažmana Loznice u ovom projektu, ističući važnost podrške lokalnih samouprava u organizaciji kampova za dijasporu. „Prošle godine održana su 22 kampa u 20 lokalnih samouprava, 5 hiljada mališana, naših sunarodnika van Srbije, boravilo je u Srbiji. Ove godine smo podigli standarde, računamo da će biti i do 10 hiljada mališana… Suština je da oni borave u lokalnim samoupravama, pored onoga što jeste tema kampa, upoznaju kulturno-istorijsko nasleđe opštine ili grada u kojem borave, bolje nauče naš jezik, a da znanje i iskustvo upotrebe ovde u Srbiji. Mi im poručujemo da im svaka opština i svaki grad otvaraju širom vrata, da ih čekaju raširenih ruku, da su uvek dobrodošli, u našu Srbiju. Nemoguće je zaobići Loznicu, koja u svom grbu ima ćirilicu i ističe ćirilično pismo“, rekao je ministar.

Projekat letnjih kampova za mlade iz dijaspore predstavlja važan korak ka jačanju veza između Srbije i njenih sunarodnika van zemlje, a grad Loznica se ističe kao domaćin koji će mladim ljudima pružiti nezaboravno iskustvo upoznavanja kulturne baštine i gostoprimstvo koje će ih uvek dočekivati širom otvorenih vrata.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE