Veliki sabor učeničkog stvaralaštva u Loznici -Takmičenje i druženje u Srednjoj ekonomskoj školi

U Loznici sutra počinje veliko Republičko takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola Srbije. Takmičenje na kome učestvuju učenici 3. stepena počinje trajaće do subote.

„Ovo je drugi put da se jedno ovakvo takmičenje održava u našoj školi. Prošli put je to bilo sada već davne 1998. godine“, kaže profesor Milan Nedeljković, direktor Srednje ekonomske škole u Loznici, domaćina te manifestacije učeničkog stvaralaštva.

„Doduše, tada nije bilo pod okriljem zajednice ekonomsko-pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola. Prijavljena je 31 škola u pet disciplina – kuvari u dve, konobari u dve, poslastičari u jednoj (priprema jela prema zadatom meniju, priprema a la carte jela od ponuđenih namirnica, usluživanje na poslovnom ručku, priprema barskih mešavina i priprema poslastica) – kaže profesor Nedeljković. – Inače, naša škola je na dosadašnjim takmičenjima i zborovima osvajala razna odličja. Prošle godine naša škola je ekipno bila treće mesto, kao i pojedinačno u kuvarstvu. Ranijih godina su učenici naše škole osvajali medalje na ovom takmičenju. Najviše uspeha su imali konobari koji su u proteklih desetak godina osvajali jedno prvo mesto, dva puta drugo mesto i četiri puta treće mesto. Kuvari su dva puta bili drugo mesto. I ranije, dok je održavano ovo takmičenje u SFRJ, učenici naše škole su bili uspešni i osvajali brojne medalje za 1, 2, 3. mesto. Takođe, tu su i odličja sa zborova i sajmova ugostitelja.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE