Hercegovci Semberije i Majevice: Novo rukovodstvo i ambiciozni planovi za 2024. godinu

Udruženje Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini na svojoj redovnoj godišnjoj Skupštini izabralo je novo rukovodstvo i najavilo okvirni plan aktivnosti u 2024. godini.

Za novog predsednika Udruženja izabran je Borislav Radovanović, doktor medicine iz Bijeljine, za predsednika Upravnog odbora Bojan Čabrilo, diplomirani pravnik iz Bijeljine, na mestu sekretara ostao je Vladimir Radulović, a Upravni odbor je dobio nove članove, uglavnom mlađe generacije.

U obraćanju nakon izbora, Radovanović je istakao da mu je velika čast što je izabran na čelo zavičajnog Udruženja koje je u prvoj godini ozbiljno počelo da radi i da je za kratko vreme okupilo značajan broj Hercegovaca i prijatelja Hercegovine iz Semberije i Majevice, te da očekuje da će, uz podršku članstva, Udruženje u ovoj godini biti još prepoznatljivije po svojim aktivnostima, raznovrsnosti događaja koje organizuje, ali i nastavku rada na povezivanju Semberije i Hercegovine koje povezuju ljudi, prošlost, sadašnjost, ali i budućnost.

Osvrćući se na aktivnosti u prvoj godini postojanja Udruženja, prvi predsednik Spasoje Albijanić i dosadašnji predsednik UO Dimitrije Ćeranić ocenili su da su zadovoljni tempom kojim je Udruženje „Jovan Dučić“ zakoračilo na društvenu, kulturnu i privrednu scenu Bijeljine, dajući primer kako treba da deluju zavičajna udruženja.

Podsećamo da su u organizaciji ovog Udruženja tokom prethodnih dvanaest meseci održane književne večeri posvećenaestvaralaštvu Rajka Petrova Noga, tribina o stradanju Srba u logoru Jadovno i drugim logorima u NDH, pružena je podrška novouspostavljenoj kulturnoj manifestaciji „Dučićevi i Magini sati“, organizovan je prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine, a kruna aktivnosti bilo je prvo Hercegovačko sijelo u Bijeljini.

Za narednih dvanaest meseci najavljene su nove književne večeri i drugi kulturni događaji na kojima će učestvovati istaknuti Hercegovci, drugo izdanje Hercegovačkog sijela, ali i iznenađenja kojima ovo Udruženje želi da obogati društveni život Semberije i Majevice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE