Vidoje Petrović izabran za gradonačelnika Loznice

Odbornici Skupštine grada Loznice su većinom od 42 glasa izabrali Vidoja Petrovića za gradonačelnika, potvrdivši tako kontinuitet njegovog vođenja grada. Petrović, diplomirani oficir policije, iz Lešnice, predsednik Gradskog odbora i član predsedništva Srpske napredne stranke, već pet mandata obavlja ovu funkciju.

Svoju političku karijeru započeo je kao prvi neposredno izabrani predsednik opštine Loznica od 2004. do 2008. godine, nakon čega je četiri uzastopna mandata obavljao dužnost gradonačelnika Loznice, sve do 2023. godine. Iako je tri puta biran za narodnog poslanika Republike Srbije, 2007, 2008. i 2012. godine, Petrović je odlučio da ostane na čelu grada, jer, kako ističe, Loznica je njegov životni projekat.

Petrović je višestruko nagrađivan i pohvaljivan za svoju posvećenost i stvaralačku energiju od strane zvaničnih institucija Srbije, međunarodnih organizacija i diplomatskih misija. Kao čelnik Loznice, ostvario je značajne rezultate u lokalnom razvoju.

U svom obraćanju na početku šestog mandata, gradonačelnik Petrović zahvalio se građanima, organima SNS, predsedniku Republike i predsednici Vlade na poverenju i podršci i istakao da će rukovodstvo grada nastaviti sa radom na unapređenju kvaliteta života u Loznici.

Takođe, na predlog gradonačelnika, odbornici su tajnim glasanjem izabrali i zamenika gradonačelnika Loznice. Ova odgovorna funkcija poverena je Petru Gavriloviću, koji ima višegodišnje iskustvo kao rukovodilac Organizacione jedinice Bezbednosno informativne agencije u Loznici.

Za članove Gradskog veća Loznice, izabrani su Dragan Bošković, dr Radovan Divnić, Ljubinko Đokić, Vlastimir isaković, Milan Ilić, Milan Nedeljković, Marko Jovanović i Marko Purtić.

Za zamenika predsednika Skupštine izabran je privrednik Milutin Baštovanović predsednik GO SPS u Loznici.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE