„Hram ljubavi“ kraj Drine -Molitva, pa želja!

Na samoj obali Drine, kod Banje Koviljače, nedaleko od hrama posvećenog Sretenju Gospodnjem, osvanuo je i svojevrstan „hram ljubavi“.

Osmislio ga je, i sa prijateljima, uradio domaćin iz Jadra, Zoran Mirković Mirkača, koji je, u neposrednoj blizini, podigao crkvu, sa svojom porodicom i prijateljem Zoranom Mitrovićem, i podario je Eparhiji šabačkoj Srpske pravoslavne crkve.

Ova pravoslavna bogomolja jedina je u tom delu Srbije, posvećena Sretenju Gospodnjem, velikom crkvenom prazniku, ali i danu kada naša država i svi mi slavimo državnost, slaveći naše slavne pretke. Mirković, koji potiče iz jako pobožne porodice iz Kozjaka, kod Loznice, želeo je da izgradnjom hrama spoji veliki praznik i veliki dan za našu zemlju i naš rod. To je, godinama već, istinska crkva Boga živoga. Znajući dobro da nema crkve bez naroda, imajući u vidu da „bela kuga“ vlada u mnogim našim krajevima, odlučio sam da uradim, u blizini, i hram ljubavi – kaže Mirković. Bez ljubavi nema brakova, nema potomstva nama tako važnog. Tu su, danas, „Most ljubavi“ i „Bunar želja“. Mesta prikladna za susrete mladih, ali i za ostavljanje želja. Napisali smo da je, pre svake želje, potrebna molitva i, Bogu hvala, mladi to čine. „Bunar želja“ je mesto gde se ostavljaju poruke i za druge želje iz života, u odnosu na ono što ih veseli ili što ih muči i tišti, a žele, kao i svaki čovek, sreću.

Ovako zaokružen duhovno-ljubavni kraj, između Drine i Gučeva, kako kaže domaćin Zoran, „dar je našem rodu i državi pred predstojeći praznik iz našeg verskog i državnog kalendara.“

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE