Slavlje u Porodilištu: 24 bebe za sedam dana

U proteklih sedam dana, Zdravstveni centar Loznica je bio mesto intenzivne aktivnosti u Službi hitne medicinske pomoći. Sa ukupno 626 pregledanih pacijenata, od kojih je 74 zahtevalo hitne intervencije na terenu, centar je demonstrirao svoju neprocenjivu ulogu u pružanju zdravstvene zaštite zajednici. Dodatno, 84 pacijenta su preusmerena na sekundarni nivo zdravstvene zaštite radi dalje dijagnostike i lečenja.

Najčešći razlozi za traženje hitne lekarske pomoći uključivali su povišen krvni pritisak, srčane bolesti, astmu i hroničnu opstruktivnu bolest pluća. Ovaj trend se delimično može pripisati neuobičajeno visokim temperaturama za ovaj period godine, ali i povredama nastalim tokom poljoprivrednih i građevinskih aktivnosti.

Paralelno sa aktivnostima u Službi hitne medicinske pomoći, Služba urgentnog prijema beleži takođe značajan obim posla. Tokom istog perioda, pregledano je 247 pacijenata, od kojih je 53 hospitalizovano radi daljeg lečenja. Takođe, 3 pacijenta su transportovana u Beograd, dok su 4 upućena u Zdravstveni centar Valjevo radi specijalizovane nege.

U segmentu zdravstvene zaštite dece i omladine, 2578 pacijenata je pregledano, uz izvršenje 493 intervencije.

Na radost Lozničana, u Porodilištu za sedam dana je rođeno 24 bebe – 14 dečaka i 10 devojčica.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE