Ljubovija: Poziv mladima za službu u plavoj uniformi

Ljubovijski policajci su danas, u središtu grada, pozvali mlade sugrađane da se upišu na policijsku obuku. Obuka se odvija u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Ovo je, kako su istakli, „sjajna prilika za sve koji su mladi, ambiciozni, samouvereni i koje privlače izazovi, akcija i dinamika.“

„Ovo je i čast, jer završetkom obuke i stupanjem u MUP Srbije, postaju u službi države i našeg naroda, što je nešto najuzvišenije,“ poručuju kolege budućim kolegama iz Azbukovice.

Ljubovijski kraj godinama daje vrsne kadrove srpskoj policiji, među kojima su, pored ostalih, vrhunski profesionalci i dobri ljudi od Slaviše Spasojevića, višegodišnjeg načelnika PU Šabac, do Željka Brkića, sada državnog sekretara u MUP Srbije. Azbukovčanin Borivoje Tešić svojevremeno je dogurao do komandanta srpske žandarmerije. Mladići iz ovog kraja, u plavim uniformama, pokazali su se i dokazali na najtežim zadacima za rod i državu, neki su i živote dali braneći državu kao što je bio kosmetski heroj Nikola Jovanović. Među najstručnijim policajcima, koji su radili i u uniformi i na zadacima borbe protiv kriminala, slovi, sada penzionisani policajac, diplomirani pravnik Brano Petrović, legendarna ličnost Azbukovice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE