Vršnjačka edukacija povezuje lozničke srednje škole: Učenici osnivaju apoteke

Učenici Srednje škole “Sveti Sava“ i Srednje ekonomske škole su 7. decembra 2023. godine učestvovali u projektu vršnjačke edukacije, koji je bio fokusiran na osnivanje apoteke. U ovom projektu, učenici četvrtog razreda smera farmaceutski tehničar iz Svetog Save su posetili Ekonomsku školu gde su ih učenici trećeg razreda smera komercijalista, pod okriljem predmeta Obuka u virtuelnom preduzeću, podučavali o procesu otvaranja apoteke.

U pratnji profesorica, stručnih predmeta Tatjane Popović i preduzetništva Gordane Tadić, učenici su prisustvovali na pet časova obuke pripremljenih od strane učenika Srednje ekonomske škole i profesorice ekonomske grupe predmeta Gordanom Milošević. Cilj obuke bio je prenošenje praktičnih znanja o osnivanju preduzeća, u ovom slučaju apoteke.

Profesorica Milošević, osposobila je svoje učenike da efikasno prenesu svoja znanja i iskustva. Rezultat je bio zadovoljstvo sa obe strane – učenici Srednje ekonomske škole su imali priliku da potvrde i pokažu svoje sposobnosti, dok su učenici Srednje škole “Sveti Sava“ uspeli da primene teorijska znanja iz preduzetništva.

Projekat je osmislila, organizovala i koordinirala profesorka filozofije Marina Popović. Ovaj zajednički poduhvat dve škole ističe važnost vršnjačke edukacije i praktičnog učenja, naglašavajući koliko je saradnja među lozničkim obrazovnim ustanovama ključna za razvoj praktičnih veština i znanja kod učenika.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE