Loznica se oprostila od višegodišnjeg direktora HI „VISKOZA“ – ZEBIĆ ČOVEK ZA PAMĆENJE

Loznica se oprostila od Milenka Zebića(74), diplomiranog ekonomiste, višegodišnjeg direktor u HI „Viskoza“, koji je njene finansije vodio u najdramatičnijim vremenima, koja su obeležile sankcije, NATO bombardovanje i ratovi u neposrednoj blizini.

Osim kao vrstan ekonomista, koga je ta nauka i ljubav spojila sa suprugom Ljiljanom, sa kojom ima troje divne dece, koja je decenijama radila ka vrsni stručnjak za javne finansije i bankarstvi, ostao je zapamćen kao jedan od najboljih sportskih delatnika, jer je, pored ostalog, bio na čelu BK Loznica, jedinog prvoligaša iz kraja, ali je pomagao i druge klubove, među kojima i FK „Prvu iskru“ iz Runjana u kojoj je ponikao i čiji je bio vrstan igrač.

Potomak je čuvenog srpskog bankara Milorada Zebića, koji ima i ulicu u kraju, rođak je dr Jovana Zebića, višegodišnjeg   čelnog ekonomiste u Srbiji, Jugoslaviji, Beogradu i SFRJ, a, uz suprugu, u vode finansija ušla je i njegova kćerka Dragana.

Milenko počiva na Gradskom groblju u Loznici, gradu koji je, kao i rodne Runjane, svim srcem, voleo i gde je ostavio veliki beleg i kao stručnjak i aktivista i kao čovek.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE