Veliko priznanje za Lozničanku dr Živku Mićanović Cvejić 

Skupština Matice srpske u Novom Sadu izabrala je, na jučerašnjoj 130 redovnoj sednici, dr Živku Mićanović Cvejić, diplomiranog pshihologa, zaposlenu u Zdravstvenom centru u Loznici, za člana i saradnika.

Dr Mićanović Cvejić, osim zavidnog obrazovanja i uspešnog rada u zdrravstvu Srbije, ima plodnu karijeru kao univerzitetski poslenik, čija su predavanja uvek odlično posećena i na koja dolaze i studenti sa drugih smerova.Omiljena je, poštovana i cenjena, ne samo ustanovi u kojoj radi u među studentima, već i kao sugrađanka kao dokazani humanista i čovekoljubac.

 „Afektivna privrženost u partnerskim odnosima kao prediktor depresivnosti“  i “ Izazovi bračnog života: faktori opadanja bračnog odnosa“, samo su neki od naučnih radova, koji su, u međuvremenu, ostavili tag u Zborniku Matice srpske.U obrazloženju za njen prijem ističe se „vrhunski naučni pristup problematikama kojima se bavi, temeljan analitički način predstavalja činjenica, uz jasne, precizne i razumljive poruke, pouke i saopštavanja znanja i saznanja na način koji se najbolje  „prima“ kod onih kojima su namenje“.

Za Maticu srpske, kako se ističe „njen prijem je veliki dobitak, jer naučni delatnici, poput  nje, su nasušna potreba, ne samo Matice srpske, već čitavog našeg društva, danas“.Ovo utoliko pre, kako se ističe u stučnim krugovima, „jer u rad unosi, i znanje i umeće, ali i žar bez kog nema uspeha“.

 Čestitajući dr Mićanović Cvejić, kako kaže, „ovaj veliki podvig i uspeh“, gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, naglašava da je ponosan, „jer je grad prepoznato njene naučne vrednosti kroz dragocene projekte kojima se znalački i uspešni bavi, van onoga što posvećeno i stručno čini u zdravstvenoj ustanovi, gde je zaposlena“.

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik u Republici Srpskoj, koja ima odlične odnose sa gradom Loznica, kaže da je lokalna samouprava na čijem je on čelu potpisala ugovor o saradnji sa Maticom srpskom, ističući da je siguran da će dr Živka MIćanović Cvejić biti jedan od glavnih „mostova“ te saradnje.

 -Za mene je prijem za člana i saradnika tako značajne, pre svega naučne, ali i kulturne i vazda prosvetiteljske institucije, sa tako dugom i bogatom tradicijom, velika čast -kaž dr Mićanović Cvejić. -Navikla sam da samo radom i zalaganjem nižem uspehe, a žarka mi je želja, i to ću, sigurna sam, učiniti da ostavim dostojan naučni beleg u Matici srpske.

V.M.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE