Lozničani nesebično pomažu porodici Jović, ali sudbina mališana ostavlja gorak ukus

Loznica je nedavno svedočila velikoj humanosti koja je okupila zajednicu i pokazala pravu snagu ljudskog zajedništva. Akcija opremanja kuće nameštajem, koju je podržao Lozničanin Dejan Krasavac, stanovnik daleke Australije, postala je svetla tačka u srcima mnogih.

Dejan Krasavac, daleko od svog rodnog grada, nije zaboravio svoje korene. Sa velikodušnom donacijom od 1000 australijskih dolara, pružio je podršku porodici Jović u Trbosilju. Ova petočlana porodica, nakon gubitka oca i bake u roku od tri dana, suočavala se sa teškom situacijom. Branka Jović, majka četvoro maloletne dece, bila je preplavljena brigama i izazovima.

Uz podršku Krasavca, koji je iskazao svoju plemenitost iz daleke Australije, i Živote Žića Popovića iz Lipničkog Šora, situacija je postala svetlija. Majstori su predali porodici Jović dve lepe ugaone garniture i krevet „samac“. Ovaj gest nesebičnosti omogućio je porodici da se lepo skući, a prvi put dobiju vodu u kuću i kupatilo, osnovne stvari koje su nedostajale.

Branka Jović, puna zahvalnosti, istakla je da su joj ljudi dobre volje pomogli na neizmerno važan način. Nameštaj koji su dobili postao je simbol nade i novog početka za porodicu koja je prošla kroz teške trenutke.

Međutim, iako pomoć Dejana Krasavca i Živote Žića Popovića budi nadu i osvežava dušu, tužna je priča što mališani ipak nisu imali uslove da ostanu u svom domu. Socijalni radnici su doneli odluku da ih razdvoje i pošalju u hraniteljske porodice, čime su se odvojili od svoje majke Branke.

.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE