MINISTAR MARTINOVIĆ NAJAVLJUJE FINANSIRANJE ENERGETSKE SANACIJE ZGRADE OPŠTINSKE UPRAVE U MALOM ZVORNIKU

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović boravio je danas u Malom Zvorniku gde je najavio mogućnost da MDULS sledeće godine finansira energetsku sanaciju objekta zgrade opštinske uprave.

„Imajući u vidu strateški značaj i njenu poziciju, opština Mali Zvornik zaslužuje da dobije podršku sa republičkog nivoa za ovaj projekat čija je vrednost oko 50 miliona dinara. Videćemo da li će Ministarstvo moći da izdvoji ceo iznos iz Budžetskog fonda ili će sanacija morati da se radi fazno u etapama. Trend uvođenja standarda energetske efikasnosti Vlada pokušava da uspostavi ravnomerno u celoj Srbiji. Veliki broj objekata javne namene već je adaptiran u energetski efikasne“, rekao je ministar Martinović nakon održanog sastanka sa predsednikom Privremenog organa opštine Mali Zvornik Zoranom Jevtićem.

Ministar Martinović je dodao da će MDULS nastaviti da osnažuje partnerstvo sa lokalnom samoupravom. On je podsetio na to da je i ranije značajno ulagano u ovaj deo zemlje, i objasnio da se opština Mali Zvornik pokazala kao respektabilan partner, te da to znači da buduća saradnja ne može da se dovede u pitanje.

On je naznačio da je prioritet politike Vlade jednak razvoj, i da je interes da ljudi ostanu da žive i rade u svojim krajevima, a ne da se sele i grade karijere isključivo u velikim gradovima.

Tokom boravka u Malom Zvorniku ministar Martinović je obišao i proizvodne pogone turske fabrike „Bauwin decor“ i ovom prilikom podsetio na to da je nedavno održao sastanak sa turskim ambasadorom u Srbiji, i da mu je on preneo stav da turske kompanije gaje veliku zainteresovanost za dodatno ulaganje u našu privredu čime bi se ojačala ekonomska saradnja. Kako je ministar istakao, s druge strane, podjednako je važno i da se domaća privreda razvija, naročito mala i srednja preduzeća.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE