Mlada bijeljinska košarkašica prešla u beogradsku Crvenu zvezdu: Aleksandra korača očevim stopama

Aleksandra Mirković(15)mlada Bijeljinka, koja je, upravo, završila  kao „vukovac“ Osnovnu školu u svom gradu, od juče je, deo ženske košarkaške selekcije „Crvene zvezde“.

   U redove „zvezdaša“ prelazi kao već afirmisana košarkašica ŽKK „Budućnost“ iz Bijeljine, gde igra i trenira skoro četiri godine, a dve sezone je stalni član seniorske ekipe.Velike su Aleksandrine zasluge što je bijeljinski klub postao vicešampion Republike Srpske.

  Klub iz Bijeljine organizovao je ispraćaj za Aleksandru, što je pratilo dosta emocija, pa i poneka suza, pomešana osećanja, zbog odlaska, ali i novog uspeha.Upriličene je utakmica između „Budućnosti“ iz „Zvezde“.Mirkovićeva je igrala prvo poluvremene za, sada već bivši klub, a drugo u dresu „Crvene zvezde“, koji je njen otac Miloš, proslavljeni košaraški as, nosio sa 19 godina, a „Partizanov“ sa 13, 5 godina.

   I po visini, dakle stasu,  ozbiljnosti, talentu, spremnosti treniranje i igranje, uz odricanje,  Aleksandra je „preslikani otac“, noseći najlepše osobine, od smernosti, otmenosti, prijatnosti i ljubaznosti od majke Jovane, koja, sa Milošem, ima još dvoje divne dece, Teodoru i Aleksandra, koji su, kao i čitava porodica, uživali u upriličenom ispraćaju i slavlju.

   Ponosni su Aleksandrini deda i babe iz Bijeljine, po očevoj, i majčine iz Beograda, kao i silna rodbina, mnogi prijatelji i čitava Semberija, Republika Srpska, a naročito postojbina Mirkovića, Banjani i Staroj Hercegovini.

-Aleksandra je, ne  zato što je naše dete, već je zaista divna u svakom pogledu i presrećni smo -kažu u glas baka Rosa i deda Drago. -Odlazi u našu srpsku prestonicu da igra, ali i da pohađa Sportsku gimnaziju.To su njene želje, a naša sreća i radost.

 Otac Miloš joj je „desna ruka“ pun znanja i iskustva o košarci i životu sa i oko nje.Mirković je žario i palio terenima nekadašnje SFRJ, a, osim u Zvezdi i Partizanu, igrao je u  Krki, u Sloveniji, i bio je reprezentativac, učesnik Mediteranskih igara 2005. godine.

 Svi se nadaju briljantnoj Aleksandrinoj karijeri, ali i svestranom obrazovanju i svemu onome što krasi njenu lozu, čijih je 12 kolena predaka znala, kao i njen  brat i sestra, sa manje od četiri godine.

 V.Mitrić

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE