Mladi Lozničanin osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu -Bronza „zlatnog momka“

Lozničanin Mihailo Vasilić osvojio je bronzanu medalju na upravo održanom Evropskom prvenstvu u karateu u Tbilisiju, u Gruziji. Visoko uzdarje zaslužio je u kategoriji za kadete, juniore i mlađe seniore – do 84 kilograma. Vest iz Gruzije brzo je stigla u njegov rodni kraj, gde slave, ne samo njegovi najmiliji, divni prijatelji, već i ogroman broj sugrađana i ljubitelja karatea, sporta uopšte, ali i poštovaoci mladića i njegove divne porodice.

„Ovo je veliki dan i za srpski sport i za Loznicu, nešto divno što nam je darovao ovaj krasni momak, naše čedo na koje smo, u svakom pogledu, ponosni,“ ponavljaju kao refren mnogi sugrađani. I ne bez razloga, jer je, posle briljantnog završetka Osnovne škole, Mihailo postao đak generacije ovdašnje Srednje ekonomske škole, a sada je sjajan student Ekonomskog fakulteta. Njegovo detinjstvo i mladost, pored najviših đačkih i studentskih ocena, obeležavaju i mnogobrojne medalje u karateu u zemlji i inostranstvu. Mihailo je, kao i njegovi roditelji, skroman, povučen i divan mladić, „laf nad lafovima“, kako kažu njegovi drugari i drugarice.

„Puno mi je srca, kao i svima u gradu, zbog uspeha našeg Mihaila, koji je, iako mlad, ostavio legendaran trag u našoj školi, kao vrstan učenik, ali i kao ličnost za najviše poštovanje,“ kaže profesor Milan Nedeljković, direktor SEŠ u Loznici. „Mihailo je primer nad primerima kako imamo krasnu omladinu i njegovi uspesi, postignuti teškim trudom, radom i odricanjem, su kolsaklni primer za druge mlade.“

Mihailo je srećan zbog uspeha, ističući veliki doprinos i podršku svog trenera Novice Srećkovića, velikog znalca karatea i sportskog pedagoga.

„Drago mi je što sam doneo radost, ne samo u moj dom, već i grad i kraj i našu Srbiju,“ poručuje iz Tbilisija naš bronzom ovenčani „zlatni dečko“ iz Vukovog zavičaja.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE