Fondacija „Dr Arčibald Rajs“ zapažena na „Sajmu zavičaja“ u Novom Sadu

Podrška od zvaničnika Srbije

Fondacija „Dr Arčibald Rajs“ iz Gacka predstavila se na petom „Sajmu zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ u Novom Sadu, na kojem je imala zapaženu ulogu.

Štand su posetili potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nikola Selaković, i šef kancelarije za dijasporu Srbije Arno Gujon, kao i drugi zvaničnici.

Predsednik Fondacije Vukota Govedarica, u znak pažnje zvaničnicima, uručio je knjigu velikog srpskog prijatelja Arčibalda Rajsa „Čujte Srbi – čuvajte sebe“, zajedno sa promotivnim materijalom fondacije.

Govedarica je upoznao zvaničnike sa radom, zadacima i ciljevima fondacije, te im zahvalio na ukazanoj pažnji.

„Veliko je zadovoljstvo što je fondacija imala priliku da se predstavi u Srbiji, i sa posebnim zadovoljstvom želim da istaknem da smo kod nadležnih institucija u Vojvodini kandidovali jedan značajan projekat za našu lokalnu zajednicu“, rekao je Govedarica.

On je pojasnio da je projekat koji je kandidovan u formi idejnog projektnog rešenja, i naglasio da je reč o „Avantura parku“, koji će biti namenjen deci u Gacku.

Direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbijom u regionu, Aleksandar Đedovac, izrazio je zadovoljstvo što ovakva fondacija postoji, i istakao da je uveren da će saradnja biti plodonosna za građane ovog dela Hercegovine.

Peti „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“, koji tradicionalno okuplja Srbe iz regiona, a u okviru koga su vrednosti svoga kraja predstavili više od 160 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore, otvorili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Manifestaciju je organizovao Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE