Nova knjižara Službenog glasnika: Značaj za Loznicu i okolne opštine

Danas su, u prisustvu predstavnika obrazovnih i ustanova kulture, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i direktor JP Službeni glasnik Mladen Šarčević svečano otvorili novu knjižaru Službenog glasnika u Loznici, na adresi Vlade Zečevića br. 10.

Gradonačelnik Petrović istakao je značaj otvaranja ove knjižare, naglašavajući da će ona postati značajno mesto za predstavnike različitih institucija ali i građane kako Loznice, tako i okolnih opština.

Što se mene lično tiče ovo je potvrda jednog odgovornog pristupa Službenog glasnika, jedne posvećenosti i proaktivnog pritupa da se širom Srbije napravi mreža knjižara. Ova, u našem gradu, značiće i za komšije, iz Azbukovice, Podrinja i Rađevine, jer će biti bliže doći ovde nego da odlaze u Beograd. Ja čestitam direktoru i njegovim saradnicima na ovom važnom poduhvatu i želim im puno uspeha u daljem radu, a zaposlenima da se lepo osećaju ovde u Loznici, mislim da su to uglavnom naši sugrađani što opet govori puno o politici koju je vodila ova ustanova – Službeni glasnik, neka je sa srećom,“ rekao je Petrović.

Direktor Šarčević naglasio je da će nova knjižara Službenog glasnika biti nosilac pravno-informacionog sistema, nudeći knjige koje se nasleđuju i poklanjaju, kao i nacionalne edicije iz istorije i geografije.

„Gradonačelnik i ja smo stari prijatelji. Ja sam puno puta bio u Loznici, u Centru za obrazovanje, kulturu i nauku u Tršiću, na svečanostima posvećenima Danu grada, osećam se kao domaćin… Ono što je dalje bitno i što je gradonačelnik negde naslutio – sada svaka naša knjižara je regionalna, baviće se i veleprodajom, znači da ljudi iz Malog Zvornika, Ljubovije i nekih drugih krajeva neće morati da dolaze do Loznice, nego će moći odavde da poručuju i da ih regionalni menadžeri obilaze. Mi smo već geografski videli da ovo područje treba jednu ovakvu ustanovu, „istako je Šarčević uz objašnjenje da je Službeni glasnik okupio preko sto visokoškolskih ustanova i 50 instituta.

Otvorenje ove knjižare predstavlja korak ka unapređenju kulturne ponude grada Loznice i šireg okruženja, te se očekuje da će doprineti kulturnom životu i pristupu knjigama i informacijama širokom krugu građana.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE